Interessant:

OPPO introduceert Reno6 en Reno6 Pro

nieuws 9 september 2021 om 10:23

Oppo heeft vandaag de Reno6-series gelanceerd in Nederland met de slogan 'Elke emotie verdient een portret'. De reeks bestaat uit de Reno6 van 499 euro en de Reno6 Pro van 799 euro. Beide toestellen zijn per vandaag verkrijgbaar.

“Bij OPPO willen we mensen helpen om hun emoties op de meest creatieve manier te uiten. We zijn dan ook verheugd om onze nieuwe Reno6 Series te lanceren, waarmee gebruikers unieke portretvideo’s kunnen vastleggen en daarmee hun eigen verhalen kunnen vertellen en delen. Alle features zijn verwerkt in een sprankelend toestel dankzij onze unieke OPPO Glow-technologie.”

Reno6 Pro

De Reno6 Pro 5G is het toptoestel van de twee toestellen. Het toestel met een metalen behuizing oogt erg fraai en is met 7,9 millimeter dikte bijzonder rank. De Reno6 Pro is uitgerust met een viervoudige camermodule, bestaande uit een 50-mp Ultra Clear Camera lens, een 16 MP Ultra Wide-Angle lens, 13 MP zoomlens met 5x hybride- en 20 x digitale zoom én een 2-MP macro-lens. Een kleurtemperatuur sensor zorgt voor accurate weergave van de waargenomen kleuren.

Reno6 Pro - Viervoudige cameramodule
Reno6 Pro - Viervoudige cameramodule

Een viertal camerafuncties springt eruit. Met Bokeh Flare Portrait Video film je met subtiel vervaagde achtergronden voor een professioneel, filmisch resultaat. De functie levert bovendien real-time videoverwerking om portretvideo's met bokeh-lichtvlekken op de achtergrond vast te leggen, terwijl het onderwerp scherp en helder blijft. De AI Highlight Video-functie wordt aangedreven door een krachtig algoritme dat de belichting van bewegende en stilstaande beelden radicaal verbetert, resulterend in heldere en levendige kleuren. De Ultra Steady Video-modus zorgt er daarnaast voor dat verhalenvertellers zelfs de meest uitdagende opnamescenario’s kunnen stabiliseren. Bovendien stelt de Ultra Dark-modus je in staat om heldere en duidelijke inhoud vast te leggen. Zo wordt de modus automatisch ingeschakeld bij weinig licht, zodat emoties ook tijdens schemering of ‘s nachts loepzuiver kunnen worden vastgelegd. De Reno6 Pro draait op een Qualcomm Snapdragon 870-processor en heeft 12 GB RAM en 256 GB opslagcapaciteit. De hoeveelheid RAM is kunstmatig te verhogen door een gedeelte van de opslagcapaciteit toe te wijzen als RAM. Zelfs de meest intensieve toepassingen draai je hierdoor moeiteloos.

Reno6

De Reno6 is wat minder krachtig en heeft een minder uitgebreide cameramodule dan de Reno6 Pro. Het toestel draait op een Dimensity 900 processor met 8 GB RAM en 128 GB opslagcapaciteit. Verder heeft het toestel een drievoudige cameramodule, bestaande uit een 64-MP hoofdcamera, een 8-MP Ultra Wide-angle camera en een 2-MP Macro camera. De selfiecamera heeft een 32-MP resolutie. Het 6,4-inch scherm heeft een 1.080 x 2.400 resolutie.

Reno6 - Fraai scherm
Reno6 - Fraai scherm

Supersnel opladen

Beide toestellen beschikken over OPPO's geavanceerde oplaadtechnologie, genaamd SuperVOOC 2.0. Hiermee laad je het toestel volledig op in slechts 35 minuten. Heb je minder tijd dan biedt deze oplaadtechnologie ook voordelen. Zo heb je na slechts 5 minuten laden 4 uur video-afspeeltijd tot je beschikking.

Prijs en beschikbaarheid

Beide toestellen zijn vanaf vandaag, 9 september 2021, verkrijgbaar. De Oppo Reno6 heeft een adviesprijs van 499 euro en komt in het zwart en het blauw. De Oppo Reno6 Pro heeft een adviesverkoopprijs van 799 euro en komt in het grijs en blauw.

portablegear.nl