Interessant:

Een VPN instellen op je telefoon

achtergrond 28 juni 2021 om 14:11

Met een VPN (Virtual Private Network) kan je anoniem het internet op om je privacy te beschermen, maar ook bijvoorbeeld Netflix-series kijken die alleen voor Amerika bedoeld zijn.

Met een VPN wordt je data geanonimiseerd en ben je beter online beschermd. Hierdoor kunnen criminelen niet zomaar bij ontvangen en verzonden informatie. Bovendien is het handig in het buitenland, zodat je ook daar Nederlandse televisie, films en series en sociale media kunt bekijken. In sommige landen zijn sociale media als Facebook en Twitter namelijk geblokkeerd. Een VPN is eenvoudig in te stellen op de meeste smartphones en tablets.  

Maak gebruik van een VPN-App

Een VPN-app gebruiken is de snelste en de makkelijkste manier om verbinding te krijgen met een VPN-aanbieder. Download de app van de VPN-aanbieder via de Apple App Store of de Google Play Store, zodat je zeker weet dat je een veilige app downloadt, waarmee niet gerommeld is door hackers en installeer de app op je smartphone.Bij het openen van de app wordt waarschijnlijk om een gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd. Deze heb je aangemaakt of gekregen bij het afnemen van het VPN-pakket bij de aanbieder. In de app vind je vervolgens een knop of schakelaar om je VPN-verbinding in te schakelen. Zodra de VPN verbinding actief is al je dataverkeer beveiligd.

Handmatig instellen via Android

Sommige diensten hebben geen eigen VPN-app, maar sturen de gegevens op waarmee je kunt inloggen. Het kost even een paar handelingen, maar een VPN instellen op Android is niet zo ingewikkeld. Tik eerst op instellingen op je smartphone. Tik op Verbindingen of Wifi en netwerk in het instellingenscherm. Nu kan onder meer het Wi-Fi-netwerk gekozen worden, of Bluetooth in en uitgeschakeld. Laat deze instellingen gewoon zo staan. Scroll naar Meer verbindingsinstellingen. Tik hierop en kies voor VPN. Wanneer je nog geen VPNís hebt toegevoegd, krijg je de melding: Geen VPNís. Tik op de drie puntjes rechts bovenin en kies voor VPN-profiel toevoegen. Je kunt dan een naam voor de verbinding kiezen, het type verbinding kiezen, een serveradres invullen, de codering aangeven, een gebruikersnaam invoeren en een wachtwoord invoeren. Al deze gegevens heb je ontvangen van de VPN-aanbieder. Vul de gegevens in en druk op opslaan.

Handmatig instellen via iOS

Een VPN instellen op een iPhone of iPad doe je door naar de instellingen van het apparaat te gaan. Scroll naar onderen tot je Algemeen ziet. Tik hierop. Scroll dan weer naar onderen, zodat VPN verschijnt. Tik hierop. In dit scherm staan verschillende velden, zoals het type verbinding, een beschrijving van de verbinding, de server en het externe ID. Bij Authenticatie wordt gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord, of om een certificaat. Deze gegevens worden aangeleverd door de VPN-aanbieder. Vul de gegevens in en tik op Gereed. Je kunt dan bij Status de schuif overhalen, zodat de verbinding wordt geactiveerd.

portablegear.nl