Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 11
Opslag MB
Scherm6,5" (405 ppi)
Camera50,0 megapixel
Foto OPPO Reno6 Pro 1 Foto OPPO Reno6 Pro 2 Foto OPPO Reno6 Pro 3 Foto OPPO Reno6 Pro 4 Foto OPPO Reno6 Pro 5 Foto OPPO Reno6 Pro 6

Inleiding

De Reno6 Pro 5G is samen met de Reno6 in september 2021 aangekondigd. De Pro is het toptoestel van de twee toestellen. Het toestel met een metalen behuizing oogt erg fraai en is met 7,9 millimeter dikte bijzonder rank. De Reno6 Pro is uitgerust met een viervoudige camermodule, bestaande uit een 50-mp Ultra Clear Camera lens, een 16 MP Ultra Wide-Angle lens, 13 MP zoomlens met 5x hybride- en 20 x digitale zoom én een 2-MP macro-lens. Een kleurtemperatuur sensor zorgt voor accurate weergave van de waargenomen kleuren. Een viertal camerafuncties springt eruit. Met Bokeh Flare Portrait Video film je met subtiel vervaagde achtergronden voor een professioneel, filmisch resultaat. De functie levert bovendien real-time videoverwerking om portretvideo's met bokeh-lichtvlekken op de achtergrond vast te leggen, terwijl het onderwerp scherp en helder blijft. De AI Highlight Video-functie wordt aangedreven door een krachtig algoritme dat de belichting van bewegende en stilstaande beelden radicaal verbetert, resulterend in heldere en levendige kleuren. De Ultra Steady Video-modus zorgt er daarnaast voor dat verhalenvertellers zelfs de meest uitdagende opnamescenario’s kunnen stabiliseren. Bovendien stelt de Ultra Dark-modus je in staat om heldere en duidelijke inhoud vast te leggen. Zo wordt de modus automatisch ingeschakeld bij weinig licht, zodat emoties ook tijdens schemering of ‘s nachts loepzuiver kunnen worden vastgelegd. De Reno6 Pro draait op een Qualcomm Snapdragon 870-processor en heeft 12 GB RAM en 256 GB opslagcapaciteit. De hoeveelheid RAM is kunstmatig te verhogen door een gedeelte van de opslagcapaciteit toe te wijzen als RAM. Zelfs de meest intensieve toepassingen draai je hierdoor moeiteloos.

Besturingssysteem OPPO Reno6 Pro

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 11 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 11 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 11 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen OPPO Reno6 Pro

Van de OPPO Reno6 Pro staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de OPPO Reno6 Pro beschikbaar.

Specificaties OPPO Reno6 Pro

Algemeen
ProductOPPO Reno6 Pro
Aankondiging2021
Verkoopstart2021
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen160,0 x 73,1 x 7,6 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 11
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 865
Kloksnelheid8 core (max 2,4 GHz)
RAM12 GB
Uitbreidbaar
Opslag256 GB
Scherm
Scherm6,5" (405 ppi)
Resolutie1.080 x 2.400px
SchermsoortAMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera50,0 megapixel
Aantal camera's4
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera32,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid
DualSIM
VerbindingUSB-C