Interessant:

5G per vandaag officieel

nieuws 28 juli 2020 om 00:00

Zowel KPN als T-Mobile zetten vandaag hun 5G-netwerk aan. Groot voordeel van het 5G-netwerk zijn de hogere down- en uploadsnelheden en de extreem snelle reactietijd.

KPN netwerk

Per vandaag is het vernieuwde KPN netwerk actief in het grootste deel van de Randstad en Eindhoven. Daarmee bereikt KPN ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking. Eind dit jaar kunnen twee op de drie mensen in Nederland genieten van de voordelen van het gemoderniseerde mobiele KPN netwerk en volgend jaar zal 5G landelijk beschikbaar zijn. Alle KPN-klanten met een geschikt toestel maken vanaf vandaag gebruik van 5G, de nieuwste generatie mobiele technologie. Zakelijke klanten kunnen vanaf dan speciale 5G-diensten afnemen, zoals dekking op maat en gegarandeerde bandbreedte die alleen mogelijk zijn dankzij 5G-technologie.

Joost Farwerck, CEO KPN: “We zetten bij KPN 5G aan en we breiden de dekking door heel Nederland in hoog tempo uit. Wat bijzonder is, is dat wij zakelijke klanten en ondernemers speciale diensten op 5G aanbieden. Diensten waarmee je bijvoorbeeld drones zelfstandig inspecties kan laten doen op bedrijfsterreinen of waarmee hulpdiensten, zoals de ambulance, sneller op de bestemming kunnen komen. Daar zit de echte winst: want 4G verbond mensen en 5G verbindt de hele maatschappij. Dat is cruciaal, want zo blijft Nederland digitale koploper.”

T-Mobile netwerk

Wat de dekking van T-Mobile is meldt T-Mobile niet. Wel belooft de operator om aan het eind van het jaar landelijke dekking te hebben. Vanaf vandaag krijgen klanten met een T-Mobile Unlimited en Unlimited Plus abonnement en een geschikt 5G-toestel automatisch toegang tot het 5G-netwerk van T-Mobile. Gebruikers met een T-Mobile Go abonnement zonder Unlimited, kunnen dan 5G-toegang als optie toevoegen aan hun abonnement. Het nieuwe netwerk biedt ondernemers mogelijkheden voor nieuwe innovatieve en laagdrempelige IoT-toepassingen.

Søren Abildgaard: “Dit is het begin van een nieuw tijdperk met nieuwe mogelijkheden van connectiviteit en mobiel internet. Van ongekende snelheden en een nog betere netwerkervaring tot digitale transformatie van het bedrijfsleven. Van onbeperkte connectiviteit en communicatie tussen mensen, systemen en apparaten. Onze klanten kunnen vanaf dinsdag eindelijk gaan starten met het verkennen van de eindeloze mogelijkheden van 5G."

portablegear.nl