Interessant:

Kobo met betaalbare Kobo Nia

nieuws 27 juli 2020 om 10:13

Rakuten Kobo heeft een nieuwe e-reader aan, de Kobo Nia. Dit compacte, betaalbare apparaat is gebruiksvriendelijk en zit boordevol functies om urenlang comfortabel te lezen. De Kobo Nia is sinds 21 juli 2020 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 100 euro.

Bij de ontwikkeling van dit instapmodel hebben de productontwerpers en softwareontwikkelaars van Kobo digitaal lezen op een budgetvriendelijke manier toegankelijk gemaakt voor zowel nieuwe, als ervaren digitale boekenlezers. De Kobo Nia bevat ComfortLight-verlichting om 's avonds te lezen, 8GB-geheugen, dat ruimte biedt tot 6.000 boeken, en een 6-inch Carta E Ink-scherm dat niet reflecteert in het zonlicht. Deze nieuwste e-reader is verkrijgbaar in het zwart. De bijpassende sleepcover is beschikbaar in drie kleuren: zwart, aqua en lemon.

“Als pioniers op het gebied van digitaal lezen is ons doel, al meer dan een decennium lang, om met elk nieuw apparaat de leeservaring te verbeteren,” zegt Michael Tamblyn, CEO van Rakuten Kobo. “Bij de ontwikkeling van de Kobo Nia hebben we opnieuw onderzocht wat de belangrijkste kenmerken zijn van een instapmodel e-reader en ik ben ontzettend trots op het eindproduct. De afgelopen maanden, tijdens de lockdown wegens COVID-19, zijn e-books echt tot hun recht gekomen. Bij Kobo zagen we een verbazingwekkende toestroom van nieuwe gebruikers en een wereldwijde toename van de leestijd. De Kobo Nia e-reader is ideaal voor mensen die voor het eerst digitale boeken lezen, maar ook voor ervaren lezers die toe zijn aan een vervanging van de e-reader die ze misschien al jaren hebben.”

Digitaal lezen in opkomst

In de afgelopen maanden, waarbij landen wereldwijd in verschillende varianten van een lockdown zaten, heeft Kobo een ongekende groei gezien in de hoeveelheid tijd die over de hele wereld digitaal lezend werd doorgebracht. “Veel mensen gingen in deze onzekere tijd over op digitaal lezen, op zoek naar afleiding en vermaak. Dat had een recordhoge groei in leestijd als gevolg,” zegt Tamblyn. “Van maart tot juli zagen we dat Kobo-gebruikers wereldwijd maar liefst 93 procent meer tijd besteedden aan lezen dan het jaar ervoor. Daarnaast hebben we een stroom aan nieuwe klanten mogen verwelkomen, die voor het eerst de voordelen en veelzijdigheid van digitaal lezen hebben ervaren. Het is deels om deze de reden dat we zo enthousiast zijn om Kobo Nia te introduceren als ons nieuwste instapmodel.”

Onbeperkt leesplezier

Met het Kobo Plus-abonnement (lees ook onze review) van Kobo en bol.com kunnen consumenten in Nederland en België onbeperkt lezen en luisteren voor een vast bedrag per maand (12,99 euro voor Lezen en Luisteren; 9,99 euro voor Lezen of Luisteren). De catalogus van Kobo Plus biedt, met ruim 600.000 e-books en meer dan 30.000 luisterboeken, inclusief internationale bestsellers, Nederlandse auteurs en Kobo Originals, voor ieder wat wils. E-books kunnen eenvoudig gedownload en gelezen worden via Kobo e-readers, de leesapps van Kobo en bol.com en de shops van Kobo en bol.com. Luisteren kan via de app voor smartphone en tablet.

portablegear.nl


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws