Interessant:

Bespaar met Sim Only

achtergrond 9 juli 2020 om 11:10

Met toestelprijzen die steeds vaker door de 1.000 euro gaan, gaan de maandelijkse kosten voor bellen weer omhoog, waarbij een mobiel abonnement van 40 tot 50 euro per maand eerder uitzondering dan regel is. Dat is niet nodig als je kiest voor een Sim Only. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van Sim Only op een rij.

Wat is sim only? 

Een Sim Only is een abonnement zonder toestel. Je ontvangt dus alleen een sim-kaart. Ongeveer de helft van de verkochte abonnementen is een Sim Only abonnement. Het voordeel van een Sim Only is dat je de kosten van de telefoon niet hoeft te betalen. Bij een looptijd van 2 jaar en een telefoon van 900 euro, zijn de toestelkosten per maand 37,50 euro. Dit is grofweg wat je bespaart met een Sim Only abonnement op je maandelijkse kosten. Dan moet je natuurlijk al wel een telefoon hebben.

Sim Only aanbieders

Bijna alle operators bieden Sim Only aan. Ben, Budget Mobiel, hollandsnieuwe, Tele2, Simpel en Youfone zijn erg scherpe aanbieders. Deze Sim Only aanbieders maken gebruik van het netwerk van KPN, T-Mobile of Vodafone. Je bent daardoor verzekerd van een goede dekking en een lage storingsgevoeligheid. Groot voordeel van Sim Only is dat je ook een maandcontract kan afsluiten. Dit kan bijvoorbeeld bij Ben, Budget Mobiel, Simyo en Youfone. Bij onze partner abonnement-zonder-toestel.nl vind je alle sim only abonnementen in één duidelijk overzicht. Simpel heeft op dit moment het goedkoopste abonnement zonder telefoon. Voor 2,50 euro per maand krijg je 50 minuten en 250 MB 4G data. Ben je een veelvraat dan kan je terecht bij Budget Mobiel. Bij deze aanbieder krijg je voor 20 euro per maand onbeperkte data en onbeperkte belminuten.

Langer doen met je telefoon

Omdat je geen telefoon bij je abonnement krijgt zou je bijvoorbeeld langer kunnen doen met je huidige telefoon. De laatste jaren zijn de ontwikkelingen bij mobiele telefoons erg voorspelbaar. Elke nieuwe smartphone-versie heeft een snellere processor, een scherper scherm en een betere camera. Feit is wel dat de toestellen van de afgelopen jaren ook al goede processoren, schermen en camera's hadden. Je kan rustig 3 of 4 jaar met een high-end telefoon doen, zonder dat je al te veel mist. Als je de telefoon een paar keer flink laat vallen ben je natuurlijk de sigaar, maar dat ben je ook bij een abonnement.

Galaxy S10 nog steeds prima
Galaxy S10 nog steeds prima

Goedkoper toestel aanschaffen

Je zou ook kunnen overwegen om van het high-end segment naar een lager segment over te stappen. Als je de telefoon alleen gebruikt voor foto's, WhatsApp, CandyCrush, bellen en mobiel internet dan kan je prima met een midrange toestel, zoals de Motorola G8 Plus, uit de voeten. Ook deze telefoon kan jaren mee. Dit toestel met een verkoopprijs in juli 2020 van slechts 192 euro is perfect in combinatie met een Sim Only abonnement.

Conclusie

Als je wilt besparen op je maandelijkse kosten overweeg dan eens een Sim Only met een ouder of een goedkoper toestel in plaats van het nieuwste vlaggenschip van Samsung, Apple of OnePlus in combinatie met een abonnement. Je besparing kan honderden euro's per jaar zijn. Enige nadeel is dat je niet met het duurste of nieuwste toestel rond loopt, maar een wat ouder top toestel, of een nieuwe midrange telefoon, is voor velen een prima alternatief.

portablegear.nl


Gerelateerde producten