Interessant:

Nieuw outdoorhorloge Polar Grit X

nieuws 1 mei 2020 om 12:32

Afgelopen week kondigde Polar haar nieuwste outdoor multisport horloge aan, de Polar Grit X. De Grit X is speciaal ontworpen voor outdoor-liefhebbers, met een robuust, lichtgewicht ontwerp, zeer lange batterijduur en geheel nieuwe Smart Coaching-functies.

“Polar creëerde veertig jaar geleden ’s werelds eerste fitnesswearable,” zegt Tomi Saario, CEO van Polar Electro. “Als pioniers worden we meer dan wie dan ook in deze industrie gebruikt in wetenschappelijke studies. Accuratesse, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid staan centraal bij alles wat we doen. We zijn trots dat we decennia aan expertise en inzichten nu hebben kunnen samenbrengen in Polar Grit X, als het ideale trainingsmaatje voor fans van fitness en outdoor-avonturen.”

Extra robuust

De Polar Grit X is ontworpen conform de militaire standaard MIL-STD-810G en kan de zwaarste omstandigheden aan. Met slechts 64 gram is het horloge ongelooflijk licht, zonder in te leveren op batterijduur. De batterij gaat tot 40 uur mee in volledige trainingsmodus en zelfs tot 100 uur met verschillende energiebesparende functies.

Polar Grit X alle kleuren
Polar Grit X alle kleuren

Hill Splitter herkent heuvels

Het begrijpen van en anticiperen op de intensiteit van variabel terrein is de belangrijkste uitdaging voor outdoor sporters. De nieuwe Hill Splitter-functie detecteert automatisch of je heuvelop of -af gaat. Gedetailleerde prestatie-informatie biedt diepgaande inzichten in de intensiteit van je sessie en hoe je je snelheid in diverse stadia aanpast, voor een meer gestructureerde training.

Slimme voedingsassistent

Daarnaast is consistente inname van voeding en vocht cruciaal om de zwaarste sessies effectief en met plezier te doorstaan. Polar’s FuelWise slimme voedingsassistent biedt op maat gemaakte, automatische herinneringen die je helpen bij het behouden van het juiste niveau van hydratatie en voedingsstoffen gedurende lange sessies. Andere nieuwe functies van de nieuwe Polar Grit X zijn de integratie met Komoot voor routeplanning en –begeleiding en tweedaagse weersvoorspellingen, voor het ter plekke aanpassen van plannen wanneer weerscondities veranderen.

Prijs en beschikbaarheid

De Polar Grit X kost 430 euro en is vanaf vandaag verkrijgbaar in de kleuren zwart, groen (maat M/L) en wit (maat S/M). Diverse andere polsbandjes van siliconen, textiel en leer zijn verkrijgbaar voor respectievelijk 30, 40 en 50 euro.

portablegear.nl