Interessant:

Huawei presenteert P40-serie

nieuws 26 maart 2020 om 20:51

Vandaag heeft Huawei, middels een online persconferentie, de nieuwe P40-serie gepresenteerd, bestaande uit de Huawei P40, de Huawei P40 Pro en de Huawei P40 Pro+. De P40 en de P40 Pro komen 7 april op de markt. De P40 Pro+ in juni.

De Huawei P40-series zet de traditie van de Huawei P-serie voort op het gebied van uitmuntende fotografie. De grote 1/1.28 inch sensor heeft een pixelgrootte van 2.44um om zoveel mogelijk lichtinval mogelijk te maken voor kwalitatief beeld bij weinig licht. Het verbeterde periscoopontwerp zorgt voor 10X optische zoom. De volledige line-up wordt gevoed door een Kirin 990 5G processor en ondersteunt snelle 5G en Wi-Fi 6 Plus.

Richard Yu, CEO van Huawei Consumer BG, “De Huawei P-serie combineert esthetiek en hoogwaardige mobiele beeldverwerking met een sterk industrieel ontwerp en de laatste technologie. Met uitstekende sensor, Leica-lenzen, een krachtige chipset en de Huawei XD Fusion Engine helpt de Huawei P40-serie consumenten om hun creatieve visie te realiseren – een hele dag lang.”

Fraai design

De Huawei P40 Pro en de Huawei P40 Pro+ zijn uitgerust met het Huawei Quad-curve Overflow Display. Het display heeft aan alle vier de zijden een gebogen rand, waardoor een vorm ontstaat die volgens Huawei doet denken aan water dat net niet over de rand van een infinity pool stroomt. De superdunne randen en gestroomlijnde ronde hoeken creëren een bijna randloze look die zorgt voor een meeslepende kijkervaring en een ergonomische houvast. De verbeterde in-screen vingerafdrukscanner biedt 30 procent snellere biometrische authenticatie. De Huawei P40 Pro en de Huawei P40 zijn in Nederland beschikbaar in de glanzende kleur Black en de matte Silver Frost. De Huawei P40 Pro+ is voorzien van een nanotechnisch keramisch rugpaneel - gebakken en gepolijst voor een duurzame en tijdloze stijl. Dit toestel wordt geleverd in twee kleuren: White Ceramic en Black Ceramic.

Huawei P40 camera
Huawei P40 camera

Geavanceerde fotografie

De Huawei P40-series bevat het geavanceerde Ultra Vision Leica-camerasysteem, dat verkrijgbaar is in triple-camera, quad-camera en penta-camera configuraties. De Huawei P40 is voorzien van een ultragroothoek-, groothoek- en telelens. De Huawei P40 Pro heeft een geüpdatete Leica Quad Camera met een krachtigere Ultra Wide Cine Camera en Time of Flight (TOF) camera met 50x SuperSensing Zoom. De Huawei P40 Pro+ levert indrukwekkende resultaten met de SuperZoom lens die 10x optische zoom en 100x maximale digitale zoom ondersteunt. De Huawei Ultra Vision Sensor die in alle toestellen van de Huawei P40 reeks zit, zorgt voor een volgende stap in de sensortechnologie op pixelniveau. De sensor meet 1/1,28 inch diagonaal en ondersteunt pixel binding om een pixelgrootte van 2.44um en Full Pixel Octa PD AutoFocus te bereiken voor high-speed focus op elk moment van de dag, terwijl Huawei XD Fusion Engine gebruik maakt van AI om de detailweergave te verbeteren voor alle mogelijke belichtingen.

Vijfvoudige optische zoom

De Huawei P40 Pro brengt verafgelegen voorwerpen dichtbij met de 5x optische zoom, 10x hybride zoom en 50x maximale digitale zoom. Voor het eerst bevat de Huawei P40 pro een RYYB-kleurenfilter om de lichtinval te verbeteren en de kwaliteit van de ingezoomde foto's te versterken. De Huawei P40 Pro+ heeft een 100x SuperZoom Array met een nieuw periscoopontwerp dat het licht vijf keer reflecteert, waardoor het lichtpad met 178 procent wordt verhoogd om 10x optische zoom te ondersteunen. De optisch gestabiliseerde Ultra Vision Main Camera en SuperZoom Array werken samen met AI om Triple OIS+AIS mogelijk te maken voor een sterk verbeterde foto- en videostabilisatie.

Huawei P40 Pro
Huawei P40 Pro

Kleurensensor

Huidtinten en -texturen worden nog waarheidsgetrouwer vastgelegd door een nieuwe Multi-spectrum Colour Temperature Sensor en een AI AWB-algoritme die de kleurnauwkeurigheid met 45 procent verhogen. Sterke leeralgoritmen zorgen voor realtime portretoptimalisaties die de belichting en de details verbeteren. De Huawei P40 Pro en de Huawei P40 Pro+ beschikken over een 32MP Selfie-camera en een IR Depth Camera die autofocus en bokeh-simulatie ondersteunen voor uitstekende portreteffecten, evenals IR Face Unlock voor een veilige ontgrendeling van het apparaat. De Huawei P40-serie introduceert ook Huawei Golden Snap, een nieuwe Gallery-functie die AI gebruikt om de beste frames uit een foto met beweging op de achtergrond te selecteren. AI Remove Passerby en AI Remove Reflection verwijderen ongewenste onderwerpen en schitteringen uit het frame, zodat gebruikers hun foto's achteraf gemakkelijk kunnen verbeteren.

Huawei P40 Pro Plus
Huawei P40 Pro Plus

Snelle prestaties met 5G

De volledige Huawei P40-series wordt aangedreven door Kirin 990 5G die geïntegreerde 5G-connectiviteit levert met de meest uitgebreide 5G-bandondersteuning, robuuste AI-prestaties en energie-efficiëntie. De Huawei P40 Pro en de Huawei P40 Pro+ zijn voorzien van een 90Hz-paneel dat wordt aangedreven door een verbeterde grafische verwerkingsengine die in staat is om game-ervaringen aan te sturen. De Huawei P40-series ondersteunt de 160MHz Wi-Fi 6 Plus-technologie die het mogelijk maakt om gegevens over te dragen met maximaal 2,400Mbps. De toonaangevende 40W draadloze SuperCharge is beschikbaar op de Huawei P40 Pro+ voor snel en gemakkelijk opladen. De chipset krijgt de thermische hoofdruimte om uitzonderlijke prestaties te leveren door de geavanceerde koelsystemen die, samen met de 4-in-1 hybride Supercool-oplossing in de Huawei P40 Pro+, zorgen voor een exceptioneel koelvermogen.

EMUI 10.1 zonder Google-diensten

Het EMUI 10.1 besturingssysteem introduceert een groot aantal nieuwe functies die een beter naadloos AI-leven mogelijk maken. Door gebruik te maken van Huawei's gezichtsherkennings- en optimaliseringsalgoritmen biedt Huawei MeeTime een hoogwaardige 1080p Full HD-video-oproepervaring, zelfs wanneer de gebruiker vanuit een slecht verlichte kamer belt. Huawei Share integreert een scala aan cross-device functionaliteiten, waardoor gebruikers niet alleen eenvoudig bestanden kunnen overzetten, makkelijk kunnen verbinden, schermen kunnen delen tussen apparaten en meer. Door de boycot van de VS kan Huawei nog steeds geen gebruik maken van de Google diensten. Je mist hierdoor apps als GMail, YouTube en Google Maps. Ook veel andere bekende apps zijn niet beschikbaar, doordat deze gebruik maken van de google diensten. Kijk daarom voor aanschaf of de apps die je wilt gebruiken draaien op deze toestellen.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf 7 april is de Huawei P40-Series beschikbaar in Nederland. Als je voor 3 mei een Huawei P40 koopt, krijgt als lanceeraanbod een Huawei FreeBuds 3 in de kleur wit cadeau. De Huawei P40 Pro en Huawei P40 zijn beschikbaar in Nederland vanaf 7 april voor een verkoopadviesprijs van respectievelijk 999 en 799 euro. De Huawei P40 Pro+ komt in juni naar ons land.

portablegear.nl