Interessant:

Cat met dunne en robuuste S52

nieuws 29 oktober 2019 om 15:12

Cat Phones introduceert een robuuste nieuwe smartphone in een vrijwel reguliere behuizing. De Cat S52 lijkt op geen enkele manier op andere rugged telefoons, die vaak zwaar en dik zijn. De Cat S52 combineert de militaire standaard voor stevigheid met een broekzakvriendelijk design en is daarmee zelfs dunner dan veel reguliere smartphones.

“Uit statistieken blijkt dat een op de drie Europese consumenten in de afgelopen drie jaar zijn smartphone ernstig beschadigd heeft,” zegt Peter Cunningham, vice-president Product Portfolio bij Bullitt Group, de wereldwijde licentiehouder voor Cat Phones. “Dat is niet alleen ontzettend onhandig voor de gebruiker, maar het repareren of vervangen van een smartphone kan erg duur zijn. Met de Cat S52 hebben we een smartphone gemaakt die tegen een stootje kan. In de kern is het een echte rugged Cat-smartphone, maar met een veel toegankelijke look en feel. Het bewijst dat een fraai design niet altijd samen hoeft te gaan met angst voor schade.”

Dun, maar stevig

De Cat S52 is 9,7 millimeter dun en weegt 210 gram. Een rand van aluminium en een dunne, maar stevige antislip-achterzijde van TPU beschermen de behuizing en zorgen voor een fraaie look. De voorzijde van de smartphone is geheel voorzien van kras- en breekvrij Corning Gorilla glass 6. Dit glas ligt iets verzonken onder de beschermende rand. De S52 beschikt over volledig metalen bedieningsknoppen en waterdichte USB-C- en 3,5mm-audio-aansluitingen. De Cat S52 beschikt over een 12MP dual pixel Sony-camera met een f/1.8 diafragma en 1.4um pixelgrootte. Samen met de multi-frame beeldverwerkingssoftware resulteert dit in een cameraprestatie die ongekend is voor een rugged smartphone.

Cat S52
Cat S52

Militaire standaard

De Cat S52 kan de zwaarste omstandigheden aan. De Cat S52 overleeft valtests op staal: dertig keer van 1,5 meter hoogte op elke zijde van het toestel. De Cat S52 is zand-, stof- en waterproof met een IP68-rating. Verder voldoet het toestel aan de militaire standaard MIL SPEC 810G. Dit betekent dat de smartphone de zwaarste tests heeft doorstaan, waaronder thermische schokken, extreem hoge en lage temperaturen, vibratie- en tuimeltests en zoute nevel.

Verkrijgbaarheid Cat S52

De Cat S52 heeft een consumentenadviesprijs van 499 euro en is vanaf eind november verkrijgbaar. Begin dit jaar testten wij de Cat S61, een echte werktelefoon met warmtesensor en afstandmeter.

portablegear.nl


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws