Interessant:

Ook Opel zet vol in op elektrificatie

nieuws 29 oktober 2019 om 14:51

Al in 2021 zal het Duitse automerk Opel in totaal acht geŽlektrificeerde modellen aanbieden. In 2024 is het complete modellenaanbod van Opel geŽlektrificeerd. Dit jaar lanceerde Opel de Corsa-e en de Grandland X Hybrid4.

Elektrische en geŽlektrificeerde modellen

Naast de Corsa-e worden in 2020 de batterij-elektrische variant van Opel Vivaro bedrijfswagen en de elektrische versie van de Mokka X-opvolger aan het aanbod toegevoegd. In 2021 komen daar nog elektrische varianten van de Combo Cargo, Combo Life en Zafira Life bij. Een geŽlektrificeerde versie van de volgende generatie Astra maakt het elektrische portfolio compleet.

Duurzaam en toekomstbestendig

Met het uitgebreide aanbod van geŽlektrificeerde modellen voldoet Opel aan de toekomstige emissiedoelstellingen in EuropaĒ, zegt Opel-CEO Michael Lohscheller. ďElektrische mobiliteit is hierbij onmisbaar, maar onze ultramoderne en efficiŽnte verbrandingsmotoren en het onderzoek naar brandstofceltechniek in het onderzoekscentrum in RŁsselheim leveren ook een belangrijke bijdrage aan het duurzaam en toekomstbestendig maken van ons bedrijf.Ē

Opel Corsa-e
Opel Corsa-e

Steeds meer merken overstag

Steeds meer merken delen hun plannen omtrent elektrisch rijden. Zo wil Volkswagen vanaf 2030 een volledig elektrisch aanbod hebben. Ook Audi zet fors in op elektrisch en heeft in 2025 twintig volledig elektrische auto's in haar assortiment.

portablegear.nl