Interessant:

Draadloze oordoppen van Huawei met ANC

nieuws 6 september 2019 om 14:33

Op de IFA toonde Huawei haar nieuwe FreeBuds 3 draadloze oordoppen. De oordopjes zijn, en dat is bijzonder, voorzien van active noise cancelling.

Vernieuwde chip

De FreeBuds 3 draaien op een nieuwe Kirin A1 chip. Deze chip is speciaal ontwikkeld voor de hearable en wearable markt. Met een afmeting van 4,3 x 4,4 millimeter is de chip heel compact. Belangrijker misschien nog wel is dat de chip erg efficient is, wat weer goed is voor het energieverbruik. De chip ondersteunt ook Bluetooth 5.1 en BLE 5.1.

FreeBuds design

De Huawei FreeBuds 3 zitten in een rond opbergdoosje, dat tevens dubbelt als oplader. De oordopjes zelf zijn ergnomisch vormgegeven en hebben een zogeheten open-fit ontwerp. Dit betekent dat de oordopjes niet werken met de drie bekende rubbertjes om een goede pasvorm met het oor te krijgen. Open-fit heeft veel voor- en veel tegenstanders. Je eigen voorkeur speelt hierbij dus een grote rol. De FreeBuds zijn verkrijgbaar in het zwart en het wit.

Huawei FreeBuds 3 wit
Huawei FreeBuds 3 wit

Active Noise Cancallation

Een extra Audio Digital Signal Processor bij de A1-chip zorgt voor Active Noise Cancallation (ANC)-mogelijkheden. De FreeBuds kunnen tot 15dB aan omgevingsgeluid wegfilteren, zodat je zelfs in rumoerige ruimtes muziek kan luisteren zonder rumoer. In combinatie met de speciaal ontworpen microfoon zou je met de FreeBuds ook zeer heldere gesprekken moeten kunnen terwijl je beweegt. Zelfs tijdens het fietsen zou je gesprekspartner nauwelijks achtergrondgeluid moeten kunnen horen.

Huawei FreeBuds 3 zwart
Huawei FreeBuds 3 zwart

Overige specificaties

De oordopjes hebben een 14-mm dynamic driver. Met speciale hardware kan elke oordop ook stevige bassen weergeven. Opladen gaat draadloos in de meegeleverde opbergdoos, die zelf ook een accu heeft. Hiermee haal je een afspeeltijd van 4 uur op de oordopjes, en in totaal 20 uur in combinatie met de opbergdoos.

portablegear.nl