Interessant:

Apple CarPlay en Android Auto bij Lexus

nieuws 6 september 2019 om 14:11

De vernieuwde RX premium SUV, die in het najaar debuteert, is de eerste Lexus met een nieuw infotainmentsysteem, met ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto. Andere modellen volgen in modeljaar 2020.

Apple CarPlay bij Lexus

Met Apple CarPlay is een iPhone gemakkelijk te verbinden met de Lexus RX. De functies van de smartphone zijn dan zichtbaar en te bedienen op het grote (12,3 inch) touchscreen van de auto. Zo zijn bestemmingen voor het navigatiesysteem in te geven, kunnen telefoongesprekken worden gevoerd en zijn boodschappen via Siri te versturen en te ontvangen. Ook biedt Apple CarPlay toegang tot Apple diensten als Apple Music, Apple Maps, Podcasts en Audiobooks en tot apps als Waze en Spotify.

Android Auto bij Lexus

Met Android Auto zijn ook Android-telefoons via het touchscreen van de Lexus RX te bedienen. Maximaal gebruiksgemak staat daarbij centraal: de iconen op het display zijn ruim bemeten, de interface is vereenvoudigd en Google Assistant maakt stembediening mogelijk. Bestuurders worden hierdoor zo min mogelijk afgeleid; ze kunnen zich altijd op de weg concentreren. Met Android Auto is het mogelijk om te navigeren met Google Maps, berichten te versturen en te ontvangen via WhatsApp en diensten als Spotify te gebruiken.

Lexus RX
Lexus RX

Bestaande modellen krijgen een update

Lexus NX-, UX- of ES-modellen met de huidige versie van het Lexus multimediasysteem kunnen vanaf het voorjaar van 2020 door middel van een update geschikt worden gemaakt voor smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto. De Lexus-dealer zal eigenaren van de betreffende modellen te zijner tijd persoonlijk benaderen. De nieuwe functionaliteit is vanaf modeljaar 2020 ook standaard beschikbaar voor de UX-, NX-, ES-, en RC-modellen.

portablegear.nl