Interessant:

Digitale kunst met Meural Canvas II van Netgear

nieuws 6 september 2019 om 13:59

Netgear komt tijdens de IFA 2019 in Berlijn met een nieuwe versie van de Meural, een digitaal schilderij. De Meural Canvas II met Netgear-technologie, een wifi-verbonden digitaal canvas, brengt kunst bij je thuis of op kantoor.

Netgear is vooral bekend van haar netwerkproducten voor thuis en mkb. Sinds 2018 is het Amerikaanse bedrijf echter ook eigenaar van Meural. De Meural Canvas II is de eerste productintroductie sinds de acquisitie van Meural door Netgear in 2018. Het grote verschil tussen de Meural Canvas II en bijvoorbeeld een televisie is het matte antireflectie-display van de Meural. Hierdoor toont Meural Canvas elke penseelstreek, zodat elk kunstwerk wordt weergegeven zoals het origineel in een galerij of museum.

Tal van verbeteringen

De Meural Canvas II biedt verbeterde wifiprestaties voor snellere uploads en een groter bereik. De initiŽle installatie van het digitale canvas is nu sneller en gestroomlijnder dan ooit, dankzij de toevoeging van een QR-code voor naadloze connectiviteit met het wifinetwerk. Het canvas is nu ook energiezuiniger en verbruikt 45% minder energie dan het vorige model. Bovendien is de naar voren gerichte omgevingslichtsensor verbeterd om de schermverlichting beter aan te passen aan het omgevingslicht zodat elk werk optimaal wordt weergegeven.

Meural Canvas II met foto's
Meural Canvas II met foto

Twee maten

De nieuwe Meural Canvas II zal verkrijgbaar zijn in twee maten: de grotere 19x29 cm met een 27-inch HD digitaal canvas en een kleiner 16x24 cm-frame met een 21,5-inch HD digitaal canvas. De twee maten zorgen voor meer opties voor thuis of op kantoor. Elk doek heeft een beeldverhouding van 16:9 en kan zowel in portretmodus (verticaal) of landschapsmodus (horizontaal) worden opgehangen. De Canvas II detecteert automatisch de oriŽntatie en met de Meural Swivel Mount is omschakelen tussen verschillende oriŽntaties eenvoudig en hoeft het frame niet van de muur te worden verwijderd. De Swivel Mount-accessoire, een stevig, duurzaam en lichtgewicht mechanisme, maakt het eenvoudig om te zorgen dat het canvas zo is georiŽnteerd dat de kunst het frame vult. De draaivoet is een must-have voor wie vaak nieuwe kunst wil ontdekken of zijn eigen kunst willen laten zien.

Bediening

Er zijn vier manieren om interactief in de kunstbibliotheek te zoeken via het slimme canvas. Allereerst kan je het canvas besturen met bewegingen. Zwaai gewoon met een hand voor een van de twee ingebouwde sensoren van het Canvas om de kunst te wijzigen of toegang te krijgen tot de instellingen. Stembesturing via Amazon Alexa is ook mogelijk. Tot slot kan je het doek bedienen via je desktop en via de Meural app voor iOS en Android.

Kunstuitleen voor 65 euro

Een kunstuitleen-abonnement kost 65 euro per jaar. Met dit abonnement krijg je toegang tot een dynamische kunstbibliotheek met meer dan 30.000 werken uit toonaangevende musea, van kunstenaars en uit beeldcollecties van over de hele wereld. Geniet van de klassiekers uit de Renaissance tot de impressionistische periode, of van moderne, postmoderne en fotografiecollecties. De dynamische kunstbibliotheek van Meural heeft voor elk wat wils, inclusief hedendaagse meesters zoals Keith Haring en Jean-Michel Basquiat tot renaissancekunstenaars als Leonardo da Vinci en Michelangelo Caravaggio. De kunstbibliotheek van Meural vergroot zowel het plezier als de kennis van kunst voor alle leden. Bovendien stelt de kunstmarktplaats leden in staat om geselecteerde werken uit de bibliotheek te kopen en voor altijd aan hun persoonlijke collectie toe te voegen, net zoals bij een veiling of galerij.

Meural Canvas II op kantoor
Meural Canvas II op kantoor

Ook eigen foto's

Naast de grootste verzameling kunstwerken die beschikbaar is in een online bibliotheek, maakt het Meural-platform het ook mogelijk om snel en eenvoudig uw eigen foto's te uploaden en weer te geven. Met de ingebouwde functies kan je in batches uploaden, de kleur aanpassen en de afbeelding bijsnijden zodat deze op het 16:9-display past. Naast de extra online opslag die bij een Meural-lidmaatschap is inbegrepen, is er ook een gemakkelijk toegankelijke SD-kaartsleuf en een USB-poort om ervoor te zorgen dat je altijd voldoende geheugen hebt voor al je fotografiebehoeften.

Beschikbaarheid

De Meural Canvas II is nu wereldwijd beschikbaar. Het 27-inch frame kost 849 euro (wit of zwart) of 899 euro (licht of donker hout). Het 21,5-inch frame kost in dezelfde kleuren respecievelijk 649 en 699 euro. De eerder genoemde Swivel Mount heeft een adviesprijs van 49 euro. Het jaarlijkse lidmaatschapsabonnement op de Meural kunstbibliotheek is 65 euro.

portablegear.nl