Interessant:

Opel Corsa-e met 3-fase te laden

nieuws 5 september 2019 om 09:27

De nieuwe Opel Corsa-e kan zowel thuis als onderweg opgeladen worden met maximaal 11 kW per uur. De volledige batterij van 50 kW laad je met deze capaciteit in ongeveer vijf uur op.

Opel Corsa-e Edition en e-Launch Edition

De Opel Corsa-e wordt in Nederland geleverd als Edition en als extra rijk uitgeruste e-Launch Edition. In beide gevallen zijn een 11 kW 3-fase ‘onboard charger’ en een type 2 laadkabel standaard. Inbegrepen zijn bovendien 2 jaar fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking, 8 jaar fabrieksgarantie op de accu (tot maximaal 160.000 kilometer), 6 jaar gratis onderhoud / APK (tot maximaal 180.000 kilometer), gratis navigatie map updates én 24/7 Opel pechhulp in Nederland. Daarnaast is de Corsa-e geschikt voor snellaadstations met een maximale laadsnelheid van 100 kW.

Opel Corsa-e bij laadpaal
Opel Corsa-e bij laadpaal

11 kW per uur laden

De standaard bijgeleverde type 2 laadkabel is zes meter lang, zodat de Corsa-e niet direct naast het laadstation hoeft te staan. Met een laadoutput van 11 kW per uur (wallbox of publiek laadpunt) kan er na ongeveer 90 minuten weer 100 kilometer gereden worden. Het volledig opladen van de 50 kWh lithium-ion batterij met dezelfde laadoutput duurt ongeveer vijf uur en 15 minuten. Als je thuis met 11 kW per uur wilt laden zul je wel een driefase-lader moeten aanschaffen en installeren. Hiervoor moet je thuisaansluiting wel minimaal 3x25A zijn. In geval van nood is de Corsa-e ook via een gewoon stopcontact te laden. Meestal laad je dan met ongeveer 3,6 kW.

Opel Corsa-e laadsnelheden
Opel Corsa-e laadsnelheden

100 kilometer in 12 minuten

Bij openbare snelladers verloopt het laden heel snel. Ze zijn vaak te vinden langs snelwegen. Met een output van maximaal 100 kW kan er na slechts 12 minuten weer 100 kilometer gereden worden. In minder dan 30 minuten is de batterij al voor 80 procent opgeladen. In de Corsa-e is via een apart menu op het infotainmentdisplay het energieverbruik te zien, alsmede de resterende acculading en actieradius.

Leverbaar vanaf maart 2020

De Opel Corsa-e Edition is te bestellen vanaf 30.999 euro, inclusief afleverkosten en e-Service. Hij is standaard uitgerust met onder meer elektronische klimaatregeling, cruise control, keyless start, Multimedia Radio met 7-inch touchscreen en Apple CarPlay/Android Auto. De nieuwe generatie Corsa biedt ook veiligheidssystemen die toonaangevend zijn in dit segment. Systemen als Forward Collision Alert met automatische noodremfunctie en een rijstrookassistent behoren tot de standaarduitrusting. De aantrekkelijke, rijk uitgeruste Launch Edition is er vanaf 34.999 euro en is standaard uitgerust met Multimedia Navi Pro met 10-inch touchscreen, LED-koplampen, lichtmetalen 17-inch wielen, two-tone lak en een digitaal instrumentarium.

portablegear.nl