Interessant:

Alle Hyundai auto's worden connected

nieuws 5 augustus 2019 om 15:19

Hyundai introduceert in al zijn modellen de connectiviteitsdienst Bluelink. Dit jaar is Bluelink het eerst beschikbaar in de nieuwe IONIQ-familie. Vervolgens komt Bluelink in een tijdsbestek van twee jaar ook in de andere modellen van Hyundai.

Hyundai’s slimme connectiviteitsdienst Bluelink gebruikt telematica om in real-time niet alleen informatie over weer en verkeer over de brengen, maar ook informatie over beschikbare parkeerruimte, tank- en laadstations in de omgeving, plus tarieven. De technologie stelt je in staat om altijd optimaal met je auto verbonden te blijven. Niet alleen dankzij het in de auto geïntegreerde modem en een simkaart, maar ook door middel van een bijbehorende app. Die staat via het mobiele netwerk in verbinding met de servicedesk van de fabrikant, zonder dat dat het dataverbruik van de smartphone verhoogt.

Hyundai biedt via zijn dynamische Bluelink-technologie een breed gamma online diensten voor de auto aan. In modellen met satellietnavigatie – bijvoorbeeld Hyundai’s optionele AVN (Audio Video Navigation) – is op het nieuwe 10,25 inch grote, gedeelde touchscreen zeer uiteenlopende nuttige informatie af te lezen. Het systeem omvat ook Cloud-based stemherkenning, de mogelijkheid om in zes talen tekstberichten te dicteren en het begrijpt natuurlijke gesproken teksten. Daarmee kan je bestemmingen als restaurants en tankstations noemen, zodat de navigatie je er vervolgens naartoe leidt. Ook is er toegang tot Display Audio, wat infotainment biedt en de mogelijkheid om de inhoud van de smartphone via Android Auto en Apple CarPlay weer te geven op de standaard aanwezige 7-inchdisplay.

Hyundai Bluelink app
Hyundai Bluelink app

Dankzij de Bluelink-app heb je altijd controle over de auto, zelfs als je er niet in zit. De app stelt je in staat om bijvoorbeeld vanuit huis, op de parkeerplaats van het werk en elders op afstand de autoportieren te ver- en ontgrendelen. Je krijgt ook een push-bericht op je smartphone als je vergeet om de auto af te sluiten. Met de ‘Find My Car’-functie van de app, die desgewenst de claxon en verlichting van de auto activeert, kan je de auto gemakkelijk terugvinden in een volle parkeergarage. Ondertussen informeert het geïntegreerde diagnostische systeem je over de status van de auto.

portablegear.nl