Interessant:

T-Mobile heeft beste netwerk

nieuws 2 april 2019 om 13:28

Het netwerk van T-Mobile is voor de vierde keer op rij als beste getest door netwerkonderzoeker P3. KPN en Vodafone scoren iets minder, maar krijgen van P3 eveneens het stempel 'uitmuntend'.

Met wederom de hoogst gemeten score ooit komt het mobiele netwerk van T-Mobile voor de vierde keer op rij als beste uit de test. Vanmorgen publiceerde P3 de resultaten van haar grootschalige onafhankelijke onderzoek naar de prestaties van Nederlandse mobiele netwerken. Hierin zijn alle Nederlandse netwerkproviders (T-Mobile, KPN en VodafoneZiggo) opgenomen. Met de uitmuntende netwerkprestaties is het mobiele netwerk van T-Mobile klaar voor de uitrol van het landelijke 5G-netwerk in 2020. T-Mobile scoorde in totaal 977 punten. KPN en Vodafone scoren 961 en 959 punten. Ter vergelijking, de hoogste score in Duitsland bedraagt 888 punten.

Hoogste score ooit

Met een score van 977 uit 1000 punten, behaalt T-Mobile dit jaar wederom de hoogste score ooit. Kim Larsen, Directeur IT & Technology: “Met de vierde P3 titel op zak, is het mobiele netwerk van T-Mobile het meest bekroonde netwerk van Nederland .Dat T-Mobile deze prijs wederom weet te winnen, is de kroon op het werk van onze technici. Elke dag zetten zij zich in om het netwerk te verbeteren en te innoveren. Het winnen van deze prijs is geen doel op zich, maar wel een geweldige prestatie die onze ambitie om het beste netwerk te bouwen onderschrijft. Daar zijn we trots op.”

Basis voor landelijk 5G

Eerder kondigde de provider aan om in 2020, als eerste Nederlandse provider, een landelijk dekkend 5G-netwerk uit te rollen. De winst van P3 onderstreept hoe de netwerkprestaties van T-Mobile de cruciale stevige basis vormen voor de realisatie van 5G. Johan van den Branden, Directeur Netwerk: “Om onze belofte van landelijk 5G in 2020 waar te maken, bereiden we al tijdens de integratie van de netwerken van T-Mobile en Tele2 de introductie van 5G voor. Ons gezamenlijke, fijnmazige netwerk van duizenden mastlocaties levert de kwaliteit van het signaal. Dit maakt dat we na de veiling van de 700MHz band het landelijke 5G-netwerk kunnen uitrollen.”

Geschikt voor grote hoeveelheden dataverkeer

Het frequentiepakket is ook van grote invloed op de kwaliteit van een netwerk. Bij T-Mobile is dit zo ingericht dat het zeer geschikt is voor grote h. Mede daardoor introduceerde het bedrijf twee jaar geleden als eerste Nederlandse provider een Unlimited data-abonnement. Tisha van Lammeren, Directeur Consumentenmarkt a.i: “Onze huidige Unlimited klanten willen niet anders meer, zij zijn overtuigd: op ons beste mobiele netwerk nooit meer zorgen over je rekening en ongelimiteerd streamen, gamen en facetimen. Ik verwelkom graag nog veel meer Unlimited klanten bij T-Mobile. Klant blij en wij blij.”

portablegear.nl