Interessant:

Vodafone heeft het traagste netwerk

nieuws 10 oktober 2017 om 12:52

T-Mobile krijgt van Ookla de award voor het snelste mobiele netwerk van Nederland. Op basis van 367.647 uitgevoerde speedtests kan geconcludeerd worden dat het netwerk van T-Mobile het snelste netwerk van Nederland is.

T-Mobile laat de concurrentie ver achter zich met een Speed score van 59,80. De Speed score is een gewogen gemiddelde van de gemiddelde up- en downloadsnelheden. KPN en Tele2 volgen T-Mobile op gepaste afstand met een Speed score van respectievelijk 45,12 en 41,79. Vodafone is hekkensluiter met een score van 27,16, minder dan de helft van de score van T-Mobile. Eerder dit jaar werd het netwerk van T-Mobile ook al door P3 als best netwerk bestempeld.

Ookla Speed scores
Ookla Speed scores

Ookla is wereldwijd leider in het testen en analyseren van het internet en datasnelheden. Met meer dan 10 miljard speedtests die wereldwijd zijn uitgevoerd met de Speedtest-app kan Ookla heel nauwkeurig en onafhankelijk inzicht geven in de snelheid en kwaliteit van mobiele en vaste connecties. Door de testen van alle gebruikers in Nederland naast elkaar te leggen, blijkt overduidelijk dat T-Mobile haar klanten gemiddeld het snelste netwerk biedt.

Met in totaal meer dan elfduizend 4- en 4,5G-masten op 4.700 locaties heeft T-Mobile de grootste datacapaciteit van Nederland, met de hoogste mastdichtheid. Dat is van belang, omdat de kwaliteit van het signaal sterk afhankelijk is van de afstand tot een mast. Ook is het frequentiepakket van T-Mobile specifiek geschikt gemaakt voor de verwerking van grote hoeveelheden data.

Ookla vergelijkt speedtesten die gebruikers hebben uitgevoerd op iOS en Android mobile apps op de netwerken van de voornaamste mobiele providers in Nederland om uiteindelijk het snelste mobiele netwerk te kunnen uitwijzen. Op basis van de ruwe data van het tweede en derde kwartaal van dit jaar haalde T-Mobile gemiddeld de hoogste score, zowel voor upload als download op 4G-toestellen.

Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile: “Wij hebben ons netwerk volledig opgebouwd rond de fors toenemende vraag naar data door onze klanten. Met onze Unlimited-klanten ervaren we iedere dag hoe de behoefte aan razendsnelle data toeneemt. Het T-Mobile netwerk kan hierin voorzien en biedt de mogelijkheid om keer op keer naar de volgende versnelling te schakelen. De combinatie van veel 4G-masten, ideale frequenties en ’s werelds meest geavanceerde technologie stelt ons in staat om de toekomstige datagroei te kunnen verwerken van de miljoenen klanten die razendsnel en ongelimiteerd willen gamen, video’s kijken, muziek streamen of bestanden downloaden.”

portablegear.nl