Interessant:

Binnenkort nieuwe boeken Huawei StorySign

nieuws 21 februari 2019 om 13:38

StorySign, de app die dove kinderen helpt met leren lezen, krijgt een vervolg. Huawei voegt dit jaar Huawei vier nieuwe boeken toe aan de StorySign bibliotheek, waar op dit moment het bekende boekje ‘Waar is Dribbel’ al in staat.

Dit jaar vier nieuwe kinderboeken

Huawei lanceerde StorySign in december 2018 als hulpmiddel om het voorleesmoment tussen ouders en dove kinderen te versterken. Ouders kunnen gewoon voorlezen, terwijl ze samen met hun kinderen kijken hoe de tekst in het boekje in real-time naar gebarentaal wordt vertaald. Momenteel is ‘Waar is Dribbel’ in de StorySign app beschikbaar en dit jaar volgen vier nieuwe kinderboeken in de app. Alle boeken verschijnen in verschillende landen (Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Nederland, Zwitserland, België, Portugal en Ierland), steeds in de lokale gebarentaal.

Donaties

Een groot deel van de wereldwijd 32 miljoen dove kinderen heeft moeite met lezen. Met StorySign wil Huawei de dovengemeenschap op lange termijn bijstaan. Enerzijds door hen met de app te helpen leren lezen, anderzijds door aandacht en donaties te genereren voor initiatieven op dit gebied. Tijdens de lancering konden mensen dan ook doneren via de StorySign website. Al het ingezamelde geld ging naar de ondersteuning van projecten voor geletterdheid en dove kinderen.

AI voor een betere wereld

“We geloven dat de combinatie van menselijke verbeelding en onze AI-technologie de wereld een beetje beter kan maken”, zegt Walter Ji, CEO van Huawei’s Consumer Business Group West-Europa. “De overweldigende reacties op StorySign hebben ervoor gezorgd dat wij onze langetermijnvisie kunnen voortzetten. We willen kijken of StorySign als breder educatief hulpmiddel ingezet kan worden om op een nieuwe manier gebarentaal te leren.”

Europese Unie van de Doven

Mark Wheatley, directeur van de Europese Unie van de Doven, voegt hieraan toe: “De steun die de Europese Unie van de Doven en de goede doelen in diverse landen tot nu toe hebben ontvangen uit de StorySign samenwerking, heeft grote impact gehad op gezinnen in heel Europa. Wij blijven samenwerken met Huawei om StorySign verder te ontwikkelen. Als leermiddel helpt de app zowel kinderen als ouders om gebarentaal te leren. Het heeft potentie om het denkbeeld van een bredere gemeenschap over gebarentaal en het leren hiervan, opnieuw te definiëren.”

portablegear.nl