Interessant:

Huawei P smart 2019 aangekondigd

nieuws 28 december 2018 om 22:35

Net als vorig jaar begint Huawei het jaar met de introductie van een toestel in de P smart serie. Dit jaar gaat het om de P smart 2019, die voor 249 euro een 6,2-inch display, fraai design en een dubbele camera biedt.

Huawei P smart 2019 display

De Huawei P smart 2019 heeft een fors 6,21-inch 19,5:9 beeldscherm. Dit is aanzienlijk groter dan het 5,65-inch beeldscherm op de Huawei P smart uit 2018. Naast het grotere scherm is de bovenste bezel vervangen door een kleine druppelvormige notch waarin de selfie-camera is ondergebracht. Dankzij het hoge resolutiescherm van 2.340 x 1.080 pixels heb je een pixeldichtheid van 415 ppi. Daarnaast bevat de Huawei P smart 2019 de nieuwe TÜV Rheinland gecertificeerde Eye Comfort Mode. Hierdoor wordt moemakend, hoogenergetisch blauw licht weggefilterd om zo de vermoeidheid van je ogen te verminderen.

Perfecte selfies

Ook de camera's van de P smart 2019 zijn verbeterd ten opzichte van de originele Huawei P Smart. Aan de voorzijde tref je een 8-megapixel camera. De camera hardware is krachtiger geworden en daarnaast ondersteunt de selfie-camera nieuwe AI- en AR-mogelijkheden en functies zoals gebarenherkenning. Met de portretmodus kan je leuke effecten toevoegen aan de virtual viewfinder, om foto’s naderhand te perfectioneren. De selfie-camera herkent en optimaliseert acht categorieën van veelvoorkomende selfie-achtergronden, waardoor de camera automatisch optimale instellingen kiest.

Krachtige Dual AI Camera

De hoofdcamera-setup is tevens gewijzigd. De Dual AI Camera bestaat uit een 13-megapixel hoofdcamera en een 2-megapixel ondersteunende camera. De primaire camera van hoge resolutie is uitgerust met een groothoek lens die een groot virtueel diafragmabereik heeft. De tweede camera verzamelt diepte-informatie voor nauwkeurige dieptesegmentatie en het creëren van natuurlijke bokeh effecten. Dankzij kunstmatige intelligentie worden meer den 500 scènes herkend waardoor foto’s real-time geoptimaliseerd worden. Bovendien werkt de Huawei AI Image Stabilization samen met de lens met groot diafragma om ‘s nachts heldere, gedetailleerde, scherpe foto's te maken zonder dat je hier een statief voor nodig hebt.

Kirin 710 chipset

De Huawei P smart 2019 is uitgerust met de nieuwe Kirin 710 Chipset. Deze nieuwe octacore chipset is gemaakt met de 12nm-procestechnologie en heeft een CPU kloksnelheid tot 2,2GHz. De Kirin 710 zorgt voor een soepele en natuurlijk systeemrespons, prima gameprestaties en een – ook niet onbelangrijk - uitstekende energie-efficiëntie. De beeldsignaalprocessor (ISP) en digitale signaalprocessor (DSP) in de chipset versnellen alle fotografie-optimalisaties en verbeteren de kwaliteit van de output.

Overige specificaties

EMUI 9.0 zit standaard op de Huawei P smart 2019, net als Android 9 Pie. De 3.400 mAh batterij gaat bij regulier gebruik minimaal een dag mee. De batterij ondersteunt tot wel 10 uur lang internetgebruik op 4G netwerken, tot wel 18 uur lang het continu afspelen van video's en tot maar liefst 96 uur aaneengesloten muziek afspelen. Daarnaast past het slimme batterijbeheersysteem verschillende maatregelen toe om de levensduur van de batterij verder te verlengen.

Verkrijgbaarheid

De Huawei P smart 2019 is in Nederland verkrijgbaar in de kleuren, Midnight Black en Aurora Blue. De Huawei P smart 2019 komt vanaf 2 januari 2019 in de voorverkoop en is vanaf 11 januari 2019 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 249 euro, wat 10 euro goedkoper is dan de introductieprijs van de originele P smart. Wie tussen 2 januari 2019 en 11 januari de Huawei P smart 2019 bestelt, ontvangt de activity tracker Huawei Band 3 Pro van 99 euro cadeau. Vorig jaar juli introduceerde Huawei de P smart+ een wat uitgebreidere versie van de P smart. De originele Huawei P smart werd onlangs nog opgenomen in de lijst met beste smartphones tot 200 euro.

portablegear.nl