Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8
Opslag MB
Scherm5,6" (431 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Huawei P Smart 1 Foto Huawei P Smart 2 Foto Huawei P Smart 3 Foto Huawei P Smart 4 Foto Huawei P Smart 5

Inleiding

De P smart is een instapmodel in de P-serie. Het toestel draait op een octacore processor met Android 8. Het intern geheugen bedraagt 3 GB en het 32 GB opslaggeheugen is uitbreidbaar met microSD-kaarten. De P smart is beschikbaar in drie kleuren: zwart, goud en blauw. Met de Dual Camera maak je prachtige foto's met één druk op de knop. De grote diafragma’s zorgen voor meer lichtinval voor rijke, gedetailleerde en levensechte foto’s, terwijl de Dual Camera ervoor zorgt dat je perfecte scherptediepte opnames kunt maken met bokeh-effect. Handig is de gesture-shotfunctie. Hierdoor leg je eenvoudig speciale momenten vast doordat je selfies en groufies schiet met een simpel handgebaar. Het 5,65-inch FullHD scherm met 18:9 formaat zorgt ervoor dat je films en series uitstekend kan bekijken. De HUAWEI P smart kan verder via Bluetooth met twee audio-apparaten tegelijk verbonden worden. Luister bijvoorbeeld naar je favoriete muziek via je bluetooth headset, terwijl je de data van je fitness-band uitleest. Eind december 2018 introduceerde Huawei de opvolger van dit toestel, de Huawei P smart 2019, met onder andere een groter scherm (6,21-inch), een snellere processor en betere camera's.

Besturingssysteem Huawei P Smart

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Huawei P Smart

Van de Huawei P Smart staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Huawei P Smart is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het Huawei P Smart testoverzicht de testen

Specificaties Huawei P Smart

Algemeen
ProductHuawei P Smart
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen150,0 x 72,0 x 7,5 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8
CPU/Geheugen
ProcessorKirin 659
Kloksnelheid8 core (max 2,4 GHz)
RAM3 GB
Uitbreidbaar
OpslagNee
Scherm
Scherm5,6" (431 ppi)
Resolutie1.080 x 2.160px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingmicroUSB