Interessant:

Google Assistent ook in Nederland

nieuws 26 juli 2018 om 20:33

De Google Assistent is per vandaag beschikbaar in het Nederlands en daarmee in Nederland. Voor de Google Assistent moet je telefoon ingesteld zijn op Nederlands en minimaal op Android 6.0 draaien. De Assistent wordt de komende dagen uitgerold.

De Google Assistent is oproepbaar op geschikte Android-apparaten door de Home-knop ingedrukt te houden of “OK Google” te zeggen. Je kunt zo snel en eenvoudig een appje verzenden, een liedje opzetten, navigatie-instructies ontvangen en het nieuws beluisteren.

Volledig Nederlands

De Google Assistent spreekt niet alleen Nederlands, maar richt zich ook volledig op Nederland. “De functionaliteit en persoonlijkheid zijn aangepast aan ons land - de Assistent zingt Nederlandstalige liedjes, volgt het Nederlandse voetbal en begrijpt dat het weer heel belangrijk is voor ons. Bovendien hebben bekende Nederlandse bedrijven bijgedragen aan de functionaliteit van de Google Assistent. Dankzij het ontwikkelaarsplatform Actions on Google kunnen derden de Assistent uitbreiden. Een groot aantal Nederlandse merken heeft zo’n Action on Google gebouwd. Zo kun je PostNL vragen wanneer je pakketje komt, cadeau-inspiratie op doen bij Bol.com, Albert Heijn vragen om recepten en via Buienradar checken of het straks gaat regenen.” aldus Google in een persbericht.

Naast integratie met internationale diensten zoals Whatsapp, Spotify en Netflix, hebben ook Nederlandse bedrijven als Centraal Beheer, Eneco, Essent, ING, Jumbo, KLM, KRO-NCRV, MediaMarkt, NOS, NPO, Qmusic, Rabobank, Rituals, Transavia en Unilever een Action on Google gemaakt. De Actions zijn aan te roepen door “Praat met” te zeggen. De meeste Nederlandse Actions on Google zijn meteen bij lancering van de Google Assistent beschikbaar.

Ook nieuwsbulletins

Daarnaast zijn nieuwsbulletins van een groot aantal Nederlandse nieuwsorganisaties oproepbaar via de Google Assistent. Gebruikers kunnen met één stemopdracht luisteren naar het nieuws van 538 Nieuws, ANP, Blendle, BNR Nieuwsradio, NOS, NU.nl, RTL Nieuws, Omroep Brabant en Omroep Gelderland. De ondersteuning voor nieuwsbulletins in de Google Assistent wordt in de komende dagen ingeschakeld.

Beschikbaarheid

De uitrol van de Nederlandse Google Assistent start vandaag. De Assistent komt de komende dagen geleidelijk naar Android-toestellen met Android 6.0 Marshmallow of hoger die zijn ingesteld op Nederlands. iOS-gebruikers (versie 10 of hoger) kunnen binnen enkele dagen de Google Assistent-app downloaden in de App Store. De Google Assistent is oproepbaar via meer dan 500 miljoen apparaten, beschikbaar in een veelvoud aan talen en werkt samen met meer dan 5.000 typen slimme apparaten. Ook is de Google Assistent te vinden in auto’s van meer dan veertig merken en in slimme speakers. Google’s eigen slimme speaker, de Google Home, is later dit jaar verkrijgbaar in de Nederlandse winkels.

portablegear.nl