Interessant:

Sony Xperia XA2 Plus: 6-inch scherm en hi-res audio

nieuws 12 juli 2018 om 08:33

Sony komt na de zomer met een nieuwe 6-inch mid-range telefoon, de Sony Xperia XA2 Plus. Het toestel heeft een verbeterd 18:9-scherm, een 23-megapixel camera en Sony's Hi-Res Audio technologie. De XA2 Plus gaat 399 euro kosten.

“Onze super mid-rangelijn heeft op innovatief gebied alles in zich waar we bij Sony zo trots op zijn bij de premium-lijn van onze portfolio”, aldus Hideyuki Furumi, Executive Deputy President van Sony Mobile Communications. “De Xperia XA2 Plus borduurt voort op bestaande ontwikkelingen met een verbeterd 18:9 scherm, Sony’s Hi-Res Audio en krachtige camera-technologie. Al deze ingrediënten samen hebben geleid tot de ontwikkeling van een ideaal toestel om zowel content te consumeren als te creëren. De Xperia XA2 Plus is wat dat betreft echt een uniek product binnen deze sectie van de markt.”

Sony Xperia XA2 Plus - Range
Sony Xperia XA2 Plus - Range

18:9-scherm

De Xperia XA2 Plus is voorzien van een groot 6-inch Full HD+ scherm met een 18:9-resolutie. Het glas is gemaakt door Corning (Gorilla Glass) en is daardoor extra stevig. Handig is de mini-weergavemodus, waarmee je schakelt tussen kleinere en grotere schermoppervlaktes, zodat dit toestel handig met één hand te bedienen is. Het toestel ontgrendel je eenvoudig door de in het gladde metalen achterpaneel geïntegreerde one-touch vingerafdruksensor.

Hi-Res Audio

De Xperia XA2 Plus is de eerste super mid-range smartphone met Sony’s High-Resolution Audio technologie, waarmee je geniet van muziek in de meest pure vorm met geluid zoals de artiest dat bedoeld heeft. Als je geen Hi-Res Audio bestanden hebt is de XA2 Plus ook in staat om de kwaliteit van je mp3's op te waarderen. Goede kwaliteit via bluetooth is mogelijk dankzij Sony's LDACTM-functie.

Sony Xperia XA2 Plus - Zilver
Sony Xperia XA2 Plus - Zilver

23 megapixel camera en groothoekselfie

De Xperia XA2 Plus heeft een 23 megapixel camera met een grote Sony Exmor RSTM beeldsensor, met ISO 12.800 voor fotografie bij weinig licht. 4K movie recording is standaard. Met de mogelijkheid tot 120fps slow motion video voeg je bovendien extra actie en beweging toe aan al je video’s. De 8-megapixel supergroothoekcamera aan de voorkant is speciaal ontworpen met het oog op selfies - om zowel meer vrienden als van de omgeving vast te leggen. De "Portrait selfie"-modus bevat nieuwe Bokeh en Beauty functies, dus je kunt ook realtime de focus op kunstzinnige wijze aanpassen voor een creatief scherptediepte effect

Beschikbaarheid

De Xperia XA2 Plus draait op Android 8.0 Oreo en is na de zomer verkrijgbaar in vier kleuren: Silver, Black, Gold en Green als Dual SIM, met een verkoopadviesprijs van 399 euro. Tegelijk kondigde Sony aan dat de in april aangekondigde Xperia XZ2 Premium vanaf vandaag als pre-order te bestellen is. Tot en met 5 augustus krijg je vij een pre-order van de Xperia XZ2 Premium een Sony WH-1000XM2 headphone van 380 euro cadeau. De Xperia XZ2 Premium is in Nederland exclusief verkrijgbaar via T-Mobile en haar partners met een verkoopadviesprijs van 899 euro.

portablegear.nl