Interessant:

Sim Only biedt oplossing voor BKR registratie

nieuws 14 december 2017 om 14:41

Sinds dit jaar is het toestelgedeelte van je telefoonabonnement een lening. Hierdoor kan je in sommige gevallen in de knel komen met je hypotheek. Sim Only biedt dan uitkomst. In dit artikel laten we zien hoe.

Per 1 mei 2017 is de mobiele telefoon bij je abonnement een lening. Als je meer dan 250 euro leent voor je toestel, dan wordt deze lening geregistreerd bij het BKR in Tiel. Kredietaanbieders hebben dan inzicht in je leningen. Met Sim Only van bijvoorbeeld onze partner Simyo, kan je dit voorkomen. 

Nadelen BKR-registratie

Eén van de grootste nadelen van een BKR-registratie is dat je minder geld kan lenen voor de aankoop van een huis. Vereniging Eigen Huis berekent dat je 2.800 euro minder hypotheek kan krijgen bij een lening van 500 euro. Bij de duurste telefoons van rond de 1.000 euro zou je zelfs 5.600 euro minder hypotheek kunnen krijgen. Voor starters op de arbeidsmarkt kan deze telefoon dus net het verschil maken tussen wel of geen hypotheek. Zeker als je allebei een duur toestel hebt. Deze registratie loopt gedurende de gehele initiële looptijd van het abonnement.

De opties

Allereerst kan je natuurlijk kiezen voor een telefoon van minder dan 250 euro. Populaire modellen als de Galaxy S8, iPhone 8 en Huawei Mate 10 Pro vallen dan helaas wel af. Voor 250 euro heb je echter tegenwoordig prima toestellen. Wil je toch een duurdere telefoon, dan zou je kunnen overwegen het toestel in één keer te betalen, en Sim Only (zoals bijvoorbeeld van onze partner Simyo) erbij te nemen. Als laatste kan je er voor kiezen om alleen het deel van de telefoon te betalen dat boven de 250 euro uitkomt.

Sim Only

Bijna alle operators bieden Sim Only aan. hollandsnieuwe, Tele2, Simpel, Simyo en Youfone zijn erg scherpe aanbieders. Onze partner Simyo is al twaalf keer op rij door de Consumentenbond verkozen tot beste mobiele provider. Daarnaast maakt Simyo gebruik van het KPN-netwerk. Dit betekent de beste dekking en de laagste storingsgevoeligheid. Groot voordeel van Simyo is de gratis maandelijkse aanpasbaarheid van het abonnement. Hierdoor ben je super flexibel. Handig, als bijvoorbeeld je belgedrag opeens verandert.

Conclusie

De financiering van een duur toestel kan een BKR-registratie opleveren, waardoor je bijvoorbeeld minder hypotheek kan krijgen. Met Sim Only en de losse aanschaf van een toestel heb je deze registratie, en de bijbehorende nadelen, niet. Bij onze partner Simyo heb je dan ook nog het voordeel van een maandabonnement, terwijl je wel op het netwerk van KPN belt. Met een Sim Only hou je dus je opties open en blijf je flexibel.

portablegear.nl