Interessant:

Amazon vernieuwt Kindle e-reader

nieuws 22 juni 2016 om 16:02

Amazon introduceert vandaag de nieuwe Kindle. De nieuwste versie van Amazon’s goedkoopste e-reader is dunner, lichter en heeft twee keer zoveel geheugen als de vorige generatie. De prijs is hetzelfde gebleven.

"Er zijn al tientallen miljoenen lezers over de hele wereld met een Kindle e-reader. Vanaf vandaag is onze meest betaalbare Kindle nog beter, terwijl hij dezelfde baanbrekende prijs behoudt", aldus Arthur van Rest, General Manager, Kindle. "De nieuwe Kindle heeft een dunner en lichter design, twee keer zoveel geheugen en alle functies die klanten prettig vinden. Kortom: lezen was nog nooit zo leuk."

De vernieuwde Kindle is dunner en lichter en heeft met 4 GB geheugen twee keer zoveel geheugen als de vorige generatie. Door het rondere design is hij in elke hoek makkelijk en comfortabel vast te houden met één hand voor lange leessessies. In tegenstelling tot reflecterende tablet- en smartphoneschermen heeft de Kindle een aanraakscherm met hoog contrast dat in geen enkele omgeving licht weerkaatst, zelfs niet in direct zonlicht.

De nieuwe Kindle kost € 81,34 en is verkrijgbaar in het zwart en het wit. Hij is wereldwijd nu vooruit te bestellen en zal in de komende weken worden verzonden. Tegelijk met de nieuwe Kindle kondigt Amazon aan dat de Kindle Paperwhite vanaf nu verkrijgbaar is in de kleur wit. De Kindle Paperwhite heeft een onovertroffen 300 ppi resolutie, waardoor de tekst op het scherm van afdrukkwaliteit is. Hierdoor kun je met elk lettertype comfortabel lezen, ook met kleinere lettertypes zodat er op elke pagina meer woorden passen.

portablegear.nl