Interessant:

Vier nieuwe LG X toestellen

nieuws 17 juni 2016 om 13:17

LG heeft de X-reeks officieel uitgebreid met vier nieuwe toestellen, de LG X power, LG X style, LG X mach en de LG X max. De X-reeks bestaat uit mid-range toestellen, die uitblinken op één specifiek gebied.

Het totaal aantal toestellen in de LG X-reeks komt daarmee op zes. Op het Mobile World Congress 2016 in Barcelona introduceerde LG de LG X Cam en de LG X Screen. De eerste heeft een dubbele camera en de tweede een always on scherm. Begin van deze maand doken de LG X power en LG X style op.

LG X-serie
LG X-serie

De LG X power is voorzien van een grote 4.100 mAh accu met Fast Charging (PE+) technologie. Hierdoor laad je je telefoon op dubbele snelheid. Met de 4.100 mAh accu heb je voldoende energie voor twee dagen normaal gebruik. De LG X power heeft een 5,3-inch scherm met een 1.280 x 720 resolutie, 2 GB RAM, 16 GB opslaggeheugen en een quad-core MediaTek processor. Onlangs introduceerde Acer met de Liquid Zest Plus ook al een telefoon met een extra grote accu (5.000 mAh).

LG X power op een beurs
LG X power op een beurs

Bij de LG X mach ligt het accent op supersnel mobiel internet. De X mach ondersteunt namelijk LTE Cat 9. De X mach heeft onder andere een 1.8 GHz processor en een QHD IPS Quantum scherm. Omdat LTE Cat 9 in Nederland nog niet aangeboden wordt is de kans klein dat de LG X mach naar Nederland komt.

De LG X style is voor de gebruikers die op zoek zijn naar een toestel met een fraai uiterlijk. De body van de LG X style is extra dun. Qua specificaties valt de X style verder tegen met een 5-inch scherm met een relatief lage 720 x 1.280 resolutie, 1,5 GB RAM en 16 GB opslaggeheugen en een 2.100 mAh accu.

LG X style op een beurs
LG X style op een beurs

LG introduceert met de LG X max ten slotte een telefoon met een extra groot scherm. Hoe groot het scherm is houdt LG nog even voor zichzelf, want de Koreanen zijn niet heel erg scheutig met het geven van informatie. Gezien het feit dat bovenstaande toestellen al zijn voorzien van 5 en 5,3 inch schermen verwachten we minimaal een 5,5 inch scherm op de LG X max.

De LG X screen is op dit moment al verkrijgbaar in Nederland met een prijs van rond de € 250. Van de overige producten is nog niet bekend of en wanneer ze naar Nederland komen.

portablegear.nl