Interessant:

Pebble met drie nieuwe wearables

nieuws 25 mei 2016 om 10:32

Smartwatch-maker Pebble start een nieuwe Kickstarter-campagne om twee nieuwe smartwatches en een hardloopwearable gefinancierd te krijgen. Je moet wel wat geduld betrachten, want de horloges komen vanaf de herfst 2016 beschikbaar.

Net als vier jaar geleden met haar eerste smartwatch brengt Pebble de twee nieuwe horloges, de Pebble 2 en de Pebble Time 2 en hardloopwearable Pebble Core initieel uit via crowdfundingsplatform Kickstarter. Beide horloges bieden een ingebouwde hartslagmonitors en activiteitentracking.

Eric Migicovsky, CEO en medeoprichter van Pebble: "Pebble maakt het leven met simpele apparaten veel makkelijker. Welzijn en communicatiemiddelen zijn tegenwoordig de reden dat mensen wearables gebruiken. De Pebble 2 en de Pebble Time 2 combineren de kracht van een fitnesstracker met de geweldige smartwatch-features die we de afgelopen vier jaar ontwikkeld hebben. Met de Pebble Core introduceren we een apparaat dat niet om de pols hoeft, waarmee we wearables naar een nieuw niveau tillen."

Pebble Core

Met de Pebble Core introduceert Pebble voor het eerst een apparaat dat geen horloge is. Met de Pebble Core kunnen sporters connected blijven zonder een telefoon of smartphone mee te nemen. De Pebble Core is een zeer compacte 3G-modem met GPS-ondersteuning. Met de Pebble Core stream je muziek van Spotify via mobiel internet en houd je je sportprestaties bij op Runkeep of Strava. Ook kan je een noodsignaal met locatie uitzenden. Logischerwijs heb je wel een aparte datasimkaart voor de Pebble Core nodig.

Pebble Core
Pebble Core

Pebble 2

De Pebble 2 is de eerste grote upgrade van de originele Pebble-smartwatch en biedt intelligent tracken van slaap, stappen en hartslag. De Pebble 2 werkt met iOS en Android. De batterij gaat een week mee en het scherm is zowel bij daglicht als binnen leesbaar. Daarnaast heeft de smartwatch een lens met antikraslaag, is hij tot op dertig meter diepte waterbestendig en heeft hij een ingebouwde microfoon voor snelle gesproken reacties en opmerkingen. De Pebble 2 is compatibel met 13.000 bestaande apps en werkt op een geüpdatete versie van Pebbles OS. Daarmee voer je met één klik een actie uit, zodat het makkelijker wordt dan ooit om bijvoorbeeld een Uber te bellen of je agenda te checken vanaf je pols.

Pebble 2 - Alle kleuren
Pebble 2 - Alle kleuren

Pebble Time 2

De Pebble Time 2 is een premium smartwatch, ontworpen voor actieve professionals. De Pebble Time 2 is gemaakt van roestvrij staal en is beschikbaar in goud, zilver en zwart. Met zijn ingebouwde hartmonitor en microfoon is hij net als de Pebble 2 gericht op fitness: een premium smartwatch voor de actieve professional. Zijn e-paperscherm in kleur is de helft groter dan dat van zijn voorganger. Door de hogere resolutie met tachtig procent meer pixels, is twee keer zoveel tekst te zien. Na één keer opladen gaat de batterij tot tien dagen mee.

Pebble Time 2
Pebble Time 2

Verkrijgbaarheid

De Pebble Core verschijnt in januari 2017 voor een prijs vanaf 70 dollar. De Pebble 2 is verkrijgbaar in vijf sportieve kleuren vanaf 99 dollar en wordt vanaf september 2016 verzonden. De Pebble Time 2 is vanaf 169 dollar verkrijgbaar en wordt verzonden vanaf november 2016. Alle producten zijn te vinden op Kickstarter.

Kickstarter