Interessant:

Amazon lanceert Kindle Oasis

nieuws 13 april 2016 om 21:37

Amazon breidt haar familie van Kindle e-readers uit met de high-end Kindle Oasis. De Kindle Oasis is extreem dun en biedt een 6-inch scherm, met 4 GB geheugen, WiFi en eventueel 4G.

De Kindle Oasis is een bijzonder ranke e-reader, die op het dunste punt slechts 3,4 millimeter dik is. De ergonomische grip zorgt ervoor dat de e-reader tijdens het vasthouden net zo aanvoelt als een boek. Hierdoor kan je uren lezen met de Kindle Oasis in één hand. Met een gewicht van 133 gram is de Oasis 30 procent dunner en meer dan 20 procent lichter dan alle eerdere e-readers van Amazon.

Amazon Kindle Oasis
Amazon Kindle Oasis

"Als je uren achter elkaar wilt lezen, wil je zo weinig mogelijk afleiding", aldus Jeff Bezos, oprichter en CEO van Amazon.com. "We willen dat de Kindle als het ware verdwijnt tijdens het lezen, de Kindle Oasis is de volgende grote stap in deze richting. Het is de meest geavanceerde Kindle die we ooit hebben ontworpen. Hij is dun, vederlicht en zit niet in de weg, zodat jij je kunt verliezen in de wereld van de auteur."

De eerste Amazon Kindle e-reader kwam acht jaar geleden op de markt. De Oasis is al weer de achtste generatie Kindle. De Kindle-familie van Amazon bestaat nu uit vier varianten. De goedkoopste en eenvoudigste e-reader is de Kindle. De Kindle Paperwhite heeft een hoge resolutie-scherm en verstelbare schermverlichting. De Kindle Voyage ten slotte heeft een hoge resolutie, een scherm met hoog contrast en een adaptieve schermverlichting.

De Amazon Kindle Oasis is één van de duurdere e-readers met een prijs van €295,-. De meegeleverde leren oplaadhoes is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wijnrood en notenbruin. Hij is wereldwijd nu vooruit te bestellen en zal in de komende weken worden verzonden. Bestel hem op www.amazon.nl.

portablegear.nl