Interessant:

Nokia OZO VR-camera voor 55.000 euro in Europa

nieuws 18 maart 2016 om 12:36

Nokia Technologies brengt de OZO, een virtual reality-camera voor professionals, in Europa op de markt voor een prijs van 55.000 euro. Met de high-end camera zijn onder meer stereoscopische 3D-video's vast te leggen.

De Nokia OZO werd in juli 2015 aangekondigd en was reeds in de Verenigde Staten te koop voor 60.000 dollar. Naast acht gesynchroniseerde sluitersensoren (voor de opname van stereoscopische 3D-video's) is de OZO voorzien van acht geintegreerde microfoons voor het vastleggen van 3D-geluid en ingebouwde software die de mogelijkheid biedt om real-time in 3D te kijken.

Nokia OZO VR-camera voor 55.000 euro in Europa
Nokia OZO VR-camera voor 55.000 euro in Europa

"OZO biedt de mogelijkheid om innemende virtual reality-ervaringen, die ons emotioneren en zelfs aanzetten tot handelen, te creeren", aldus Ramzi Haidamus, president van Nokia Technologies. "Dankzij OZO kunnen we ons meer aanwezig voelen in de levens van personen die we nooit ontmoet hebben en onze empathie uitbreiden op manieren waaraan we nog nooit gedacht hebben."

Voor consumenten komen er ook VR-camera's met een betaalbaar prijskaartje beschikbaar, zoals de Samsung Gear 360 (voor de Galaxy S7/S7 edge) en de LG 360 CAM (voor de LG G5).

Nokia Technologies