Interessant:

Microsoft HoloLens beschikbaar voor ontwikkelaars

nieuws 3 maart 2016 om 13:47

De Microsoft HoloLens is vanaf 30 maart beschikbaar als pre-order voor ontwikkelaars. De Development Edition draait op Windows 10 en maakt 3D-dimensionale, holografische beelden mogelijk. De prijs voor de Development Edition is 3.000 dollar.

Naast 3.000 dollar moeten ontwikkelaars ook vooraf toestemming van Microsoft krijgen voordat zij een Developer Edition van de HoloLens kunnen ontvangen. De headset bevat verschillende sensoren die de omgeving kunnen detecteren en wordt aangedreven door een Microsoft Holographic Processing Unit met een 32-bit Intel-processor. Het apparaat, dat iets meer dan 450 gram weegt, biedt verder 64GB Flash-geheugen en 2GB RAM. Microsoft belooft dat de batterij een gebruikstijd tussen de twee en drie uur biedt en een standbytijd van ongeveer twee weken.

De HoloLens heeft een 'doorzichtige holografische lens', die gebruik maakt van een optisch projectiesysteem om multi-dimensionale, full-colour hologrammen te creeren. Het apparaat draait op Windows 10 en biedt integratie met OneDrive. Ook is het mogelijk data te exporteren naar 3D printers. Om ontwikkelaars te inspireren biedt Microsoft meteen drie apps (Skype, HoloStudio en HoloTour) en vier games (Fragments, Young Conker, RoboRaid en Actiongram).

De ingebouwde camera's van de HoloLens kunnen zogenaamde 'mixed reality captures' (MRC's) maken, dat zijn HD-foto's en video's van de hologrammen in de wereld om je heen. Hologrammen kan je creeren door gebaren en bewegingen. Verder is het mogelijk om via stemcommando's met apps te communiceren. Dankzij ondersteuning van ruimtelijk geluid kan je met de HoloLens tevens hologrammen om je heen horen, ook als ze achter je staan. Tot slot ondersteunt de HoloLens Bluetooth 4.1, zodat accessoires makkelijk te koppelen zijn.

Microsoft HoloLens Development Edition
Microsoft HoloLens Development Edition

Vorig jaar werden astronauten van de NASA in het International Space Station (ISS) uitgerust met de Microsoft HoloLens VR-bril. Het is nog niet bekend wanneer Microsoft een consumentenversie van de HoloLens op de markt brengt.

Windows Blog