Interessant:

Garmin presenteert zumo 395LM en 595LM voor motorrijders

nieuws 17 februari 2016 om 15:37

Garmin heeft haar assortiment navigatiesystemen voor motorrijders uitgebreid met de zumo 395LM (4,3-inch) en de zumo 595LM (5-inch). Beide modellen komen met gratis levenslange kaartupdates.

De Garmin zumo 395LM en zumo 595LM hebben beide een handschoenvriendelijk display, dat goed leesbaar is in zonlicht en bestand is tegen slechte weeromstandigsheden (IPX7-certificaat). Het grote, handschoenvriendelijke 5-inch touchscreen van de zumo 595LM biedt zowel horizontale als verticale weergave. De transflectieve schermtechnologie van dit model vermindert spiegeling en zorgt dat het scherm ook in fel zonlicht gemakkelijk is af te lezen. De Garmin Adventurous Routing-functie helpt je op beide modellen om routes te vinden langs kronkelige wegen of door heuvelachtig landschap met weinig snelwegen. 

Garmin zumo 395LM
Garmin zumo 395LM

Zowel de zumo 595LM als de 395LM is voorzien van een handige waarschuwingsfunctie die je attendeert op naderende scherpe bochten, gewijzigde maximumsnelheid, spoorwegovergangen, overstekend wild en schoolzones. Je wordt ook gewaarschuwd als je van de verkeerde kant een straat met eenrichtingsverkeer wilt inrijden en als je roodlichtcamera's en flitsers nadert. Ook standaard is een ingebouwde tripcomputer met digitale brandstofmeter. Op die manier kan je gemakkelijk schatten hoeveel kilometer je nog kunt rijden voordat de tank leeg is. Dynamische tankstopwaarschuwingen geven aan wanneer het tijd is om te tanken en waar je het dichtstbijzijnde tankstation kunt vinden. Een handige maximumsnelheidsindicator geeft aan wanneer je gas moet terugnemen.

Garmin zumo 595LM
Garmin zumo 595LM

Verder vind je op zowel de 595LM als de 395LM ondersteuning voor Bluetooth (om handsfree mee te kunnen bellen). Met de bedieningsknoppen op het touchscreen van deze zumo-modellen kan je ook muziek en media afspelen via een compatibele MP3-speler of smartphone (hiertoe is een iPhone 4S of hoger of een iPod touch 2G of hoger vereist). Op de 595LM kan je daarnaast live weers- en verkeersinformatie ontvangen via de draadloze app Smartphone Link-app. 

De Garmin zumo 395LM en zumo 595LM liggen binnenkort in de Nederlandse winkels voor prijzen van respectievelijk 599,99 euro en 749,99 euro. Deze modellen komen met gratis kaartupdates gedurende de hele levensduur van het toestel.

Garmin