Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie16,0 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-GF7 1 Foto Panasonic DMC-GF7 2 Foto Panasonic DMC-GF7 3 Foto Panasonic DMC-GF7 4 Foto Panasonic DMC-GF7 5 Foto Panasonic DMC-GF7 6

Inleiding

De Panasonic DMC-GF7 is een compacte Micro Four Thirds-systeemcamera met een 180-graden verstelbaar 3-inch touchscreen, een ingebouwde pop-up flitser en WiFi- en NFC-ondersteuning. Dankzij een nieuwe handsfree 'selfie'-modus kan je je in allerlei poses fotograferen én deze foto's onmiddellijk delen met vrienden en familie. Als het beeldscherm omhoog wordt gekanteld, activeert de camera automatisch de Self Shot-modus. Daarnaast zijn er verschillende functies waarmee je mooie opnames van jezelf en je vrienden kan maken. Een daarvan is de zogenaamde buddy shutter, die een foto neemt zodra in de Self Shot-modus twee gezichten dicht bij elkaar komen. Met Soft Skin lijkt de huid gladder in selfies en Defocusing zorgt voor een aantrekkelijk onscherpte-effect rond het gezicht. De 16-megapixel Digital Live MOS Sensor, in combinatie met de Venus Engine beeldprocessor, reduceert de ruis in foto's en video's. Het is ook mogelijk om de wereld vast te leggen in 1.920 x 1.080 Full HD-videobeelden in AVCHD Progressive of MP4 (MPEG-4/H.264) formaat. Met de functie Creative Panorama maak je met de DMC-GF7 horizontale en verticale panorama's en met de videomodus Time Lapse kunnen veranderingen in een scène tijdens een lange periode worden vastgelegd. Naast de gewone Face Recognition AF beschikt de DMC-GF7 ook over Face/Eye Detection AF, dat automatisch scherpstelt op de ogen van het onderwerp. Tot slot kan je dankzij WiFi-ondersteuning de camera eenvoudig aansluiten op een smartphone of tablet (die je vervolgens als afstandsbediening kan gebruiken voor bijvoorbeeld de sluiter) en beelden snel kan delen via sociale media. Dit model volgt de Panasonic DMC-GF6 op.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur).

Resolutie en lens

De DMC-GF7 is uitgerust met een 16,0 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-GF7

Van de Panasonic DMC-GF7 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-GF7 is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,4. Lees in het Panasonic DMC-GF7 testoverzicht de testen

Specificaties Panasonic DMC-GF7

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-GF7
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht266 gram
Afmetingen107,0 x 65,0 x 33,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,0 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB