Interessant:

Samsung Galaxy S6 krijgt Android 6.0 Marshmallow-update

nieuws 15 februari 2016 om 12:12

Samsung heeft officieel bekend gemaakt de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 edge een update naar Android 6.0 Marshmallow te geven. De updates worden de komende periode uitgerold.

In Android 6.0 Marshmallow zijn de constante app-permissies afgeschaft. In Marshmallow hoef je slechts eenmaal permissies te geven voor apps, op het moment dat dat nodig is (meestal bij de installatie). In Marshmallow introduceert Google verder 'dozing', een speciale modus die alleen actief wordt als de sensoren van je toestel detecteren dat hij niet in gebruik is (bijvoorbeeld als je telefoon alleen op een bureau ligt). Als de dozing-functie actief wordt, gaat je toestel in een soort diepere slaapmodus, wat bespaart op het energieverbruik. Volgens Google kan Android Marshmallow dankzij deze modus zelfs tot 2x de standby-tijd halen van een Android Lollipop-toestel, met dezelfde instellingen. In de dozing-modus blijven wel je wekkers, herinneringen en belangrijke notificaties actief.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Tegelijkertijd met de de Android 6.0 Marshmallow-update voor de Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge komen ook nieuwe geavanceerde edge-functionaliteiten voor de S6 edge beschikbaar. Samsung zal per markt de beschikbaarheid van de update bekend maken. De verwachting is dat Samsung volgende week op het Mobile World Congress 2016 in Barcelona de nieuwe Galaxy S7 en S7 edge presenteert.

Samsung Newsroom