Interessant:

VPRO lanceert gratis media-app: VPRO Koos

nieuws 12 februari 2016 om 14:21

De VPRO lanceert een gratis nieuwe media-app voor de tablet en smartphone: VPRO Koos. Deze app serveert elke dag om 08.00 uur vijf tips om te lezen, kijken of luisteren. De app is nu beschikbaar voor iOS, binnenkort volgt Android.

Met de tips wijst de nieuwe app de weg in het overweldigende aanbod dat vandaag de dag onze media-consumptie kenmerkt. VPRO Koos "vist de parels op en brengt ze 's morgens overzichtelijk bijeen", aldus de VPRO in een persbericht. Alle tips, van documentaires tot grappige gifjes of van opmerkelijke artikelen tot podcasts, zijn direct binnen de app te bekijken of te beluisteren.

VPRO Koos media-app voor smartphone en tablet
VPRO Koos media-app voor smartphone en tablet

"Koos speelt in op een behoefte die voortkomt uit een hedendaags probleem: Fear Of Missing Out (FOMO). Er is zo'n immens aanbod dat je niet meer weet hoe en wat je dan moet kiezen. Met deze app brengen we je 's morgens op een presenteerblaadje wat je volgens ons niet moet missen", aldus Hugo Blom, hoofdredacteur VPRO Gids.

VPRO Koos biedt ook een overzichtelijke en volledige radio- en televisiegids met links naar extra informatie. In 2012 verscheen er een speciale editie van de VPRO Gids met Augmented Reality-laag.

VPRO