Interessant:

Error 53 teistert iPhone 6-gebruikers

nieuws 8 februari 2016 om 09:59

Een mysterieuze 'Error 53' teistert gebruikers van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Deze foutmelding duikt, sinds de release van iOS 9, bij verschillende gebruikers op en kan je iPhone 6/6 Plus volledig blokkeren en onbruikbaar maken.

De foutmelding komt voor bij modellen van de iPhone 6 of iPhone 6 Plus die reparaties van derde partijen (dus niet door Apple zelf) hebben ondergaan. De error duikt bij gebruikers op sinds de uitrol van iOS 9 en houdt verband met geüpdatete beveilingsmaatregelen van de Touch ID-vingerafdruksensor.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Apple zegt "de veiligheid van haar consumenten erg serieus te nemen en Error 53 is het resultaat van veiligheidschecks die zijn ontworpen om onze consumenten te beschermen. iOS checkt of de Touch ID-sensor in je iPhone of iPad op een correcte wijze overeenkomt met andere componenten in het toestel. Als iOS een foutieve combinatie vindt, faalt de check en wordt Touch ID uitgeschakeld. Deze veiligheidsmaatregel is nodig om je toestel te beschermen en om het gebruik van frauduleuze Touch ID-sensors te voorkomen."

Veel gebruikers zeggen echter dat ze door de error hun iPhone niet meer kunnen gebruiken en dat alle data van het toestel wordt verwijderd, zonder een mogelijkheid te bieden om de data weer te achterhalen.

Naschrift: Apple bracht later een update voor iOS 9.2.1 uit waarmee de Error 53-kwestie werd opgelost.

Daily Mail