Interessant:

Bisolvon Hoest Check app checkt soort hoest

nieuws 2 februari 2016 om 11:55

Bilsolvon, een bekende fabrikant van hoestdrankjes, heeft een gratis Hoest Check-app voor de smartphone geintroduceerd. Met deze app kan je je type hoest checken door in je smartphone te hoesten.

Hoewel 72% van de Nederlanders aangeeft te weten dat er verschillende typen hoest bestaan, kan maar 47% van de Nederlanders het verschil tussen vastzittende (slijm)hoest en droge (kriebel)hoest aangeven. Dat blijkt uit onderzoek onder 1.045 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Ook gaat slechts 5% van de Nederlandse bevolking naar de huisarts voor een diagnose van hoest. Bisolvon, bekend van producten voor hoestbehandeling, komt nu met de Bisolvon Hoest Check, een gratis mobiele applicatie. Door simpelweg in jouw smartphone te hoesten, test de Hoest Check het type hoest en geeft aan welk type hoestproduct het best gebruikt kan worden voor behandeling.

"Als men niet weet wat voor type hoest zij hebben, wordt het juist en tijdig behandelen ook moeilijker," stelt Cynthia van Lohuizen, Senior Brand Manager bij het farmaceutische bedrijf Boehringer Ingelheim, waarvan Bilsolvon onderdeel is. "Daarom hebben we de Bisolvon Hoest Check ontwikkeld. Uit consumentenonderzoek weten we dat jongeren tot 30 jaar het minst vaak weten dat er verschillende typen hoest bestaan, en zij zijn ook de groep die het liefst een app wil om hun type hoest te checken en behandeltips te geven."

Bisolvon Hoest Check-app
Bisolvon Hoest Check-app

De Bisolvon Hoest Check is geschikt voor volwassenen. Je opent de app en hoest op ongeveer 30 centimeter afstand van de microfoon van de smartphone. In 80 procent van de gevallen krijg je vervolgens een resultaat over het type hoest. Het type hoest wordt vastgesteld aan de hand van een database van verschillende hoestopnames en het behandelvoorstel bestaat uit producten die de kriebelhoest of vastzittende hoest effectief aanpakken (verwacht niet te veel objectiviteit, want het zijn uiteraard allemaal producten van Bisolvon zelf). Mogelijke behandelingen zijn Bisolvon voor vastzittende hoest, waarmee het slijm wordt opgelost, en Bisolnex voor kriebelhoest, waardoor de kriebel wordt verminderd.

De techniek van de applicatie is ontwikkeld door het Duitse medische onderzoeksinstituut Fraunhofer IDMT in opdracht van Boehringer Ingelheim Nederland. Om de database op te bouwen zijn er in totaal 514 bruikbare hoestgeluiden opgenomen in publieke ruimten en via een telefoon-hotline. Deze zijn door twee professionals geclassificeerd als droge kriebelhoest of vastzittende slijmhoest. Op basis van deze akoestische opnamen is de app getraind om hoestsignalen te herkennen en classificeren om het type hoest vast te stellen.

De Bisolvon Hoest Check is gratis beschikbaar voor iOS (vanaf 6.0) en Android (vanaf 2.2).

portablegear.nl