Interessant:

Positieve resultaten voor Microsoft dankzij Surface en Xbox

nieuws 1 februari 2016 om 15:11

Microsoft heeft in het laatste kwartaal van 2015 een omzet van 23,8 miljard dollar en een winst van 5 miljard dollar geboekt. Dat was vooral te danken aan de Surface-tablets en de Xbox, want de verkoop van Lumia-telefoons viel erg tegen.

Microsoft verkocht in het laatste kwartaal van 2015 slechts 4,5 miljoen Lumia-telefoons. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar daalde de omzet op Lumia-telefoons met 49 procent. Toch boekte Microsoft positieve resultaten dankzij de populariteit van de Surface-tablets en de Xbox. Microsoft bracht vorig jaar de Surface 3 en de Surface Pro 4 op de markt. Verder klom het aantal abonnees op Xbox Live met 30 procent naar een record van 48 miljoen gebruikers. Ook had Microsoft succes met Microsoft Azure, een zakelijke cloudservice. De omzet van Azure groeide met 5 procent naar 6,3 miljard dollar.

Microsoft Surface Pro 4
Microsoft Surface Pro 4

Microsoft rolde in 2015 ook officieel Windows 10 uit. Met deze nieuwste Windows-editie wil Microsoft de grens tussen traditionele desktop-computers en smartphones en tablets verbreken. De opbrengsten uit Windows namen echter af en op de mobiele markt ligt Windows Phone nog altijd ver achter bij Google's Android en Apple's iOS.

Volgens de geruchten vindt Microsoft de resultaten uit haar Lumia-divisie zo teleurstellend dat het dit jaar met de Lumia 650 de laatste Lumia-telefoon op de markt zal brengen. Het bedrijf zou daarna haar focus gaan verleggen naar een Surface Phone.

Daily Mail