Interessant:

iTunes Radio gaat op in Apple Music

nieuws 18 januari 2016 om 10:01

Apple gaat eind deze maand stoppen met het aanbieden van gratis radiostations via iTunes Radio. Voor het beluisteren van radiostations zal voortaan een Apple Music-abonnement benodigd zijn.

Apple presenteerde in 2013, bij de aankondging van iOS 7, iTunes Radio. iTunes Radio was een gratis radiostation met meer dan 200 zenders, die werd bekostigd met reclame tussen de nummers door. De dienst is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Australië, maar daar komt eind deze maand dus ook een einde aan. Apple blijft alleen het Beats 1-radiostation nog gratis aanbieden, voor alle overige radiostations is een Apple Beats-abonnement benodigd. In andere landen is dit overigens al het geval. De gratis iTunes Radio-dienst wordt per 29 januari opgeheven in de Verenigde Staten en Australië.

Apple Music
Apple Music

Apple presenteerde haar muziekstreamingservice Apple Music in 2015. Met Apple Music is het mogelijk om, tegen betaling, de hele Apple Music-catalogus naar je favoriete apparaat te streamen. De streamingdienst bestaat naast je vaste iTunes-collectie. Daarnaast is het mogelijk om met Siri vragen te stellen aan Apple Music over je favoriete muziek. Apple Music is de eerste drie maanden gratis uit te proberen. Individuele abonnementen zijn verkrijgbaar voor € 9,99 per maand en gezinsabonnementen kosten € 14,99 per maand.

9to5mac