Interessant:

ING Twyp-app: betalen zonder bankrekeningnummer

nieuws 13 januari 2016 om 09:40

ING introduceert de gratis Twyp-app, waarmee je eenvoudig (zonder bankrekeningnummer) geld kan overmaken naar andere Twyp-gebruikers. Tegelijkertijd kan je een berichtje versturen.

Bij Twyp hoef je geen bankrekeningnummer in te toetsen, de app werkt namelijk via de contactenlijst in de telefoon. Ook mensen die geen klant zijn bij ING kunnen Twyp (dat staat voor 'The Way You Pay') gebruiken. De app is gratis en werkt op smartphones met Android en iOS.

Na het downloaden van Twyp maaak je gemakkelijk een bedrag over naar het Twypaccount via iDEAL of creditcard. Vanuit het Twypaccount kunnen dan over en weer betalingen worden gedaan op basis van de telefoonnummers uit de contactenlijst op de smartphone. Door de keuze om Twyp niet aan een specifieke bank of bankrekening te koppelen, kan iedereen Twyp gebruiken. Na het downloaden kan je binnen 30 seconden een Twypaccount activeren.

ING Twyp-app
ING Twyp-app

Heidi van Eijk, Directeur Experience Dagelijkse Bankzaken: "ING zoekt continu naar manieren om betalen gemakkelijk te maken. Twyp lost het ongemak op dat mensen ervaren als ze elkaar na bijvoorbeeld een avondje uit geld verschuldigd zijn. Je hoeft geen lange bankrekeningnummers uit te wisselen, met Twyp zoek je gewoon in je contactenlijst. Op basis van het telefoonnummer maak je geld naar elkaar over. Je smartphone is alles wat je nodig hebt."

ING introduceerde vorig jaar een vingerafdrukherkenning in de Mobiel Bankieren App en presenteerde ook een app voor de smartwatch. Tevens rolde het officieel uit de mogelijkheid uit om te betalen met de mobiele telefoon via NFC.

portablegear.nl