Interessant:

iPhone domineert Top 10 Marktplaats-zoekwoorden in 2015

nieuws 17 december 2015 om 13:57

Uit het jaaroverzicht van Marktplaats in 2015 blijkt dat iPhone-modellen nog steeds in trek zijn. Ondanks de introductie van nieuwe iPhone 6S nam de populariteit van oudere iPhone-modellen op Marktplaats het afgelopen jaar toe.

In de Top 10 populaire Marktplaats-zoekwoorden van 2015 nemen oudere iPhone-modellen maar liefst drie plaatsen in. De iPhone 5(S) neemt de tweede plaats voor haar rekening, de iPhone 4S de zesde plaats en de iPhone 6 de achtste plaats. Het populairste zoekwoord is overigens "gratis". In de lijst van snelst stijgende zoekwoorden in 2015 bekleedt de iPhone 6 zelfs de eerste plaats. Uit ander onderzoek eerder dit jaar bleek ook al dat de iPhone het meest gewilde toestel op Marktplaats is.

iPhone 6 en iPhone 5S
iPhone 6 en iPhone 5S

"Marktplaats is een graadmeter van wat er in het land speelt", zegt Olivier van Duijn, directeur van Marktplaats. "Het kopen en verkopen van tweedehands en nieuwe spullen is populair. 'Even iets Marktplaatsen' is inmiddels een begrip".

In totaal zijn in 2015 op Marktplaats ruim 110 miljoen advertenties geplaatst. Het aantal reacties (op basis van biedingen en e-mails) ligt dit jaar rond de 175 miljoen. Gemiddeld plaatsten Nederlanders hiermee dit jaar zeven advertenties en ongeveer 10 reacties per persoon. Op Marktplaats worden per seconde gemiddeld vier advertenties geplaatst.

portablegear.nl