Interessant:

Panasonic: Post Focus-technologie voor Lumix GX8 en FZ300

nieuws 21 november 2015 om 10:42

Panasonic komt een Post Focus-firmware-update voor de Lumix DMC-GX8 en DMC-FZ300. Met deze techologie kan je met één druk op de knop elk deel van een beeld selecteren dat je scherp wil hebben.

Het gebruik van de Post Focus-functie is eenvoudig. Tijdens het bekijken van de beelden hoef je alleen maar dat deel van de foto aan te raken dat je scherp wil hebben. Vervolgens wordt een nieuw beeld met het nieuwe scherpstelgebied aangemaakt als aparte foto. Daarnaast kan deze functie worden gebruikt voor creatieve doeleinden bij verschillende soorten fotografie, zoals portretten, landschapsopnames en macro-opnames waarbij je maximale controle wil. Van één foto kunnen verschillende versies worden gemaakt door te veranderen welk deel van het beeld juist wel of niet scherp is. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om de beste opname te selecteren.

Panasonic Lumix DMC-GX8
Panasonic Lumix DMC-GX8

De Post Focus-functie kon worden gerealiseerd door de ultrasnelle, en nauwkeurige DFD (Depth From Defocus) autofocustechnologie te combineren met de 4K-technologie van Panasonic, mogelijk gemaakt door de Venus Engine-beeldprocessor. Burst-opnames in 4K-resolutie (3.840 x 2.160 pixels) worden vastgelegd bij 30 fps terwijl er op 49 delen van het beeld wordt scherpgesteld bij verschillende scherptedieptes.

De Post Focus-firmware-update voor de Lumix DMC-GX8 en Lumix DMC-FZ300 is vanaf woendag 25 november beschikbaar via de Panasonic support-website.

portablegear.nl