Interessant:

iPad Pro verkrijgbaar in Nederland

nieuws 14 november 2015 om 10:12

De iPad Pro, met een 12,9-inch display Apple's grootste iPad-model tot op heden, is inmiddels in de Nederlandse winkels gearriveerd. De tablet heeft een startprijs van 919 euro.

DeáiPad Proáis uitgerust met een 12,9-inch Retina-scherm, dat een 78 procent groter beeldoppervlak heeft dan de (9,7-inch)áiPad Air 2. Onder het glas bevindt zich een gloednieuw Multi-Touch-subsysteem en het scherm telt 5,6 miljoen pixels, waarmee dit display de hoogste resolutie (2.732 x 2.048 pixels) heeft van alle iOS-devices. Omdat de iPad Pro een volstrekt andere schaal en resolutie heeft dan Apple's andere iOS-devices heeft Apple de oxide-TFT-technologie van het Retina 5K-display van iMac als uitgangspunt genomen voor het Retina-display van de iPad Pro. Door deze technologie kan je rekenen op razendsnel ladende pixels en een zeer consistente helderheid over het hele beeldvlak.á

Het Multi-Touch-subsysteem is geschikt voor twee soorten aanraakbediening: met je vinger of met de optionele AppleáPencil. De los verkrijgbare Apple Pencil beschikt over fijngevoelige druk- en kantelsensoren die detecteren of je harder drukt of de hoek verandert. Zo kan je variŰren in lijndikte en subtiele schaduwen en andere effecten toepassen, net zoals bij een gewoon potlood.

iPad Pro met Smart Keyboard
iPad Pro met Smart Keyboard

De iPad Pro beschikt verder over vier luidsprekers met stereogeluid, die voor het eerst volledig in de aluminum unibody-behuizing zijn geintegreerd. De nieuwe 64-bit Apple A9X-processor zorgt daarnaast voor prestaties van desktop-kwaliteit en hetáiOS 9-besturingssysteem in combinatie met de Metal-technologie voor hoogwaardige grafische prestaties. iOS 9 biedt functies alsáSlide Over (een tweede app openen zonder de actieve app te stoppen), Split View (in twee apps tegelijk werken) en Beeld-in-beeld (als je op de thuisknop drukt terwijl je FaceTime gebruikt of een video bekijkt, wordt het videoscherm verkleind en naar de hoek van het scherm verplaatst) om optimaal te kunnen multitasken.

Naast de Apple Pencil is voor de iPad Pro ook het Smart Keyboard verkrijgbaar. Dit toetsenbord heeft alle functies van een normaal toetsenbord en functioneert zonder batterij, snoertjes en aan/uit-schakelaar.áDe nieuwe, door Apple ontworpen Smart Connector zorgt voor soepele communicatie tussen het Smart Keyboard en iPad Pro. Je vindt deze aan de rand van het Smart Keyboard en aan de zijkant van je iPad Pro. De Smart Connector staat in verbinding met een geleidende laag in het Smart Keyboard. Samen zorgen ze voor de stroomvoorziening en het dataverkeer.á

DeáiPad Proákomt in het zilver, goud of spacegrijs en is beschikbaar met 32GB + WiFi (voor 919 euro), 128GB + WiFi (voor 1.099 euro) en 128GB + 4G & WiFi (1.249 euro). Voor de Apple Pencil betaal je 109 euro, het Smart Keyboard kost 179 euro.

portablegear.nl