Interessant:

iPad Pro kost minimaal 919 euro

nieuws 11 november 2015 om 14:19

De iPad Pro, Apple's 12,9-inch iPad-model, is vanaf 11 november online te bestellen en is later deze week verkrijgbaar in de Apple Store. Het goedkoopste model is te koop voor 919 euro, voor het duurste model moet je 1.249 euro neertellen.

De iPad Pro, die afgelopen september officieel is aangekondigd, heeft een 12,9-inch Retina-display met 5,6 miljoen pixels (meer dan alle andere iOS-devices) en een nieuwe 64-bits A9X-chip die bijzonder snelle prestaties levert en kan concurreren met de meeste draagbare computers. De iPad Pro is dun en licht en de batterij gaat net als bij andere iPads de hele dag (10 uur) mee. Tevens vind je op deze tablet de Touch ID-vingerafdruksensor en het iOS 9-besturingssysteem.

Met de (los verkrijgbare) Apple Pencil voor de iPad Pro kun je vloeiend en natuurlijk tekenen en kun je nauwkeurige illustraties of gedetailleerde 3D-ontwerpen maken. Met de ingebouwde Lightning-connector kan de Apple Pencil gemakkelijk worden aangesloten en snel worden opgeladen. Ook het nieuwe (eveneens los verkrijgbare) Smart Keyboard van Apple zorgt ervoor dat je iPad Pro nog makkelijker gebruikt. Dit toetsenbord van volledig formaat is dun en stevig, zodat je het overal mee naartoe kunt nemen. Het Smart Keyboard wordt aangesloten op de Smart Connector-poort van iPad Pro. Je hebt dus geen aparte batterij, aan/uit-knop of Bluetooth-koppeling nodig.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

"De eerste reacties op de iPad Pro van app-ontwikkelaars en onze klanten waren laaiend enthousiast en we zijn daarom heel blij dat de iPad Pro vanaf deze week voor onze wereldwijde klanten beschikbaar is," aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "De iPad Pro is de krachtigste iPad die we ooit hebben gemaakt, waarmee gebruikers dankzij het grandioze 12,9-inch Retina-display, de krachtige 64-bits A9X-chip en de innovatieve Apple Pencil en het nieuwe Smart Keyboard nog creatiever en productiever kunnen zijn. Ik ben benieuwd waarvoor ze de iPad Pro allemaal gaan gebruiken."

De iPad Pro is vanaf eind deze week leverbaar, in onder meer Nederland en België, vanaf € 919 voor het WiFi-model met 32GB en € 1.249 voor het WiFi + 4G-model met 128GB, in de kleuren goud, zilver of spacegrijs. De Apple Pencil is verkrijgbaar voor € 109 en Smart Keyboard is verkrijgbaar in het donkergrijs voor € 179. Nieuwe door Apple ontworpen Smart Covers voor iPad Pro van kunstleer zijn verkrijgbaar voor € 69 in houtskoolgrijs en wit. Nieuwe siliconenhoesjes voor iPad Pro zijn verkrijgbaar voor € 89 in houtskoolgrijs en wit.

Apple