Interessant:

Tag Heuer Connected-smartwatch geintroduceerd

nieuws 11 november 2015 om 09:46

TAG Heuer, Intel en Google hebben gezamenlijk het eerste luxe Zwitserse horloge met internetverbinding ontwikkeld. De Tag Heuer Connected is per direct verkrijgbaar, ook in Nederland, voor een prijs van 1.350 euro.

De Tag Heuer Connected, waarvoor in maart al een vooraankondiging werd gedaan, heeft een stijlvol ontwerp dat gebaseerd is op dat van een 'ouderwetse' chronograaf, maar dit horloge is vervaardigd van het onverwoestbare titanium grade 2. Dankzij dit moderne materiaal is de Connected lichter en schokbestendiger dan horloges van staal en goud. Het horloge, ontworpen in de stijl van Tag Heuer's Carrera-collectie, is leverbaar met horlogebanden in zes verschillende kleuren: rood, blauw, wit, oranje, groen en geel. Verder kan je kiezen uit drie verschillende 'digitale wijzerplaten'. Binnenkort komen er via de TAG-Heuer-app, verkrijgbaar in Google Play Store, nog meer digitale wijzerplaten beschikbaar.

Tag Heuer Connected-smartwatch
Tag Heuer Connected-smartwatch

De TAG Heuer Connected ziet er in alle opzichten uit als een écht horloge: de digitale wijzers en de wijzerplaat zijn altijd zichtbaar. Op 12, 6 en 9 uur zitten chronograafwijzerplaten waarop informatie van apps wordt weergegeven. Raak een van die kleine wijzerplaten aan en de gewenste informatie verschijnt op het volledige scherm. Alle apps, snelkoppelingen en notificaties zijn te gebruiken zonder dat de klassieke horloge-uitstraling teloor gaat.

Voor de ontwikkeling van de Connected-smartwatch heeft TAG Heuer nauw samengewerkt met Intel en Google. Het brein van het horloge is de Intel Atom Z34XX-processor met ondersteuning voor Bluetooth, WiFi en 4GB geheugen. Het horloge, dat draait op Android Wear, is waterbestendig en verder voorzien van een saffierkristallen touchscreen. De modernste lithium-accu is goed voor een hele dag gebruik en is oplaadbaar met een draadloze contactlader. Tevens is het horloge voorzien van een minuscule microfoon voor Google Voice Control.

Tag Heuer Connected-smartwatch
Tag Heuer Connected-smartwatch

De Tag Heuer Connected kan eenvoudig worden gesynchroniseerd met iedere smartphone die draait op Android (vanaf 4.3) en iOS (vanaf 8.2). Het is echter niet nodig om de Connected voortdurend aan een smartphone te koppelen: zolang er WiFi is, is er ook verbinding met de cloud. Verder zijn er al duizenden apps voor het horloge beschikbaar, waaronder met de stem bestuurde Google-toepassingen zoals Google Translate en Google Maps.

"We zijn bijzonder trots op ons eerste 'connected' horloge", aldus Jean-Claude Biver, CEO van TAG Heuer. "Ruim 150 jaar geschiedenis is een stevige basis voor de toekomst. De TAG Heuer Connected is niet alleen klaar voor die toekomst, maar zelfs voor de eeuwigheid."

De Tag Heuer Connected is per direct verkrijgbaar voor een prijs van 1.350 euro via de Tag Heuer-website en via TAG Heuer-retailers over de hele wereld, ook in Nederland.

TAG Heuer bracht in het verleden ook verschillende luxe-smartphones op de markt: de Meridiist (2008, met een prijs tussen de  tussen de € 3.400,- en € 3.900,-), de TAG Heuer Link (2011, € 4.700,-), de TAG Heuer Racer (2012, € 2.800,-), de TAG Heuer Meridiist 2 (2013,  € 4.000,-) en de TAG Heuer Meridiist Infinite (2014, tussen de € 11.000,- en € 12.000,-

portablegear.nl