Interessant:

Wileyfox Swift- en Storm-smartphones in Nederland

nieuws 30 oktober 2015 om 10:42

Wileyfox presenteert de Swift en de Storm, twee mid-range smartphones, in Nederland. De toestellen draaien op Cyanogen, een open versie van Android waarmee je je eigen mobiele ervaring kan samenstellen.

Het Cyanogen-besturingssysteem van de Wileyfox Swift en Storm biedt ook verschillende beveilingsopties, zoals 'Privacy Guard' (voor eenvoudige controle met wie je data deelt), 'Protected Apps' (apps opslaan in beveiligde folders), 'PIN Scramble' (voor een veiliger wachtwoord) en 'Blocked Caller List' (blokkeert inkomende gesprekken en berichten van geselecteerde nummers). De SecureBoot-functie zorgt ervoor dat data is beveiligd.

De Wileyfox Swift heeft een 5-inch HD-display van Gorilla Glass, een quad-core Qualcomm Snapdragon 410-processor en support voort 4G/LTE en dual-sim. Tevens krijg je de beschikkking over een 13-megapixel camera met dubbele LED-flitser en een 5-megapixel frontcamera. Tot slot kan je rekenen op 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), 2GB RAM en een 2.500 mAh batterij. De Wileyfox Swift is verkrijgbaar voor 199 euro.

Wileyfox Swift
Wileyfox Swift

De Wileyfox Storm heeft een 5,5-inch Full HD-display, een octa-core Qualcomm Snapdragon 615-processor met 3GB RAM en eveneens support van 4G/LTE en dual-sim. Verder is dit toestel uitgerust met een 20-megapixel camera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera met flitser. De batterij is hetzelfde als van de Swift en het 32GB geheugen is uitbreidbaar via microSD (tot 128GB). De Wileyfox Storm ligt in de winkels voor 279 euro.

PR Newswire