Interessant:

LG Nexus 5X verschijnt 9 november in Nederland

nieuws 21 oktober 2015 om 14:30

De LG Nexus 5X, de eerste smartphone met Android 6.0 Marshmallow, is vanaf 9 november officieel verkrijgbaar in Nederland voor een prijs vanaf 479 euro. De voorverkoop start op 2 november.

Op de LG Nexus 5X (H791F) presenteert Google het nieuwe Android 6.0 Marshmallow. Dit nieuwe besturingssysteem is volgens Google een stuk veiliger en zorgt ervoor dat je accu langer meegaat. Bij de Nexus 5X springt verder de ronde 'knop' aan de achterzijde het meest in het oog. Deze 'knop' is eigenlijk een vingerafdrukscanner. Het instellen gaat rap en je vinger wordt makkelijk herkend. Verder beschikt het toestel over een 12-megapixel camera aan de achterzijde, waarmee je dankzij een grote beeldsensor ook degelijke foto's maakt bij slechtere lichtomstandigheden. Het toestel heeft verder een 5,2-inch Full HD IPS-display en een krachtige 64-bit octa-core processor van Qualcomm. 4G+/LTE Advanced-ondersteuning zorgt voor snel mobiel internet. 

LG Nexus 5X
LG Nexus 5X

De LG Nexus 5X komt in de Benelux beschikbaar in de kleuren Carbon (zwart) en Quartz (witgrijs). Je hebt daarbij de keuze uit een editie met 16GB (479 euro) en 32GB (529 euro). Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Tegelijkertijd met de Nexus 5X is de Huawei Nexus 6P geintroduceerd, het is nog niet bekend wanneer dat toestel officieel in Nederland in de winkels ligt.

KPN