Interessant:

BlackBerry bevestigt komst BlackBerry Priv

nieuws 28 september 2015 om 10:18

BlackBerry-topman John Chen heeft de komst van de BlackBerry Priv, de eerste BlackBerry-smartphone met het Android-besturingssysteem, officieel bevestigd.

De BlackBerry Priv, die lange tijd bekend stond onder de codenaam Venice, is een slider-telefoon met een 5,5-inch touchscreen en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. John Chen beschrijft het toestel als een "een combinatie van het beste van de beveilings- en productiviteitstoepassingen van BlackBerry en het uitgebreide mobiele applicatie-ecosysteem van Android." De naam "Priv" verwijst naar "privacy", omdat het "BlackBerry's missie is om de privacy van haar gebruikers te beschermen."

BlackBerry Priv
BlackBerry Priv

De BlackBerry Priv draait waarschijnlijk op Android 5.1 Lollipop en zal daarnaast komen met BlackBerry Safeguard, BlackBerry's pakket van beveilingstoepassingen. Het toestel is naar verluidt verder voorzien van een six-core Qualcomm Snapdragon 808-processor met 3GB RAM, een 18-megapixel hoofcamera en een 5-megapixel frontcamera. Het qwerty-toetsenbord is touch-gevoelig en functioneert daardoor ook als touchpad, net als op de BlackBerry Passport.

De officiele introductie van de BlackBerry Priv staat gepland voor het eind van dit jaar. Het toestel zal zowel gericht zijn op reguliere consumentena als op zakelijke gebruikers. De komst van de Priv met Android betekent overigens niet dat BlackBerry haar eigen BlackBerry 10 OS laat vallen: er zou ook nog een nieuwe smartphone met dit besturingssysteem in de planning staan.

PhoneArena