Interessant:

Android M is officieel 6.0 Marshmallow

nieuws 19 augustus 2015 om 09:09

Google heeft bekend gemaakt dat Android M, dat afgelopen mei al werd gepresenteerd, officieel de naam Android Marshmallow en versienummer 6.0 gaat dragen.

Android Marshmallow kent geen grote design-veranderingen ten opzichte van Android Lollipop, maar is vooral gericht op een verbeterde gebruikservaring. Daartoe worden nu de constante app-permissies afgeschaft. In Android Marshmallow hoef je slechts eenmaal permissies te geven voor apps, op het moment dat dat nodig is (meestal bij de installatie).

Android M: afscheid van constante app-permissies
Android M: afscheid van constante app-permissies

In Android Marshmallow introduceert Google verder 'dozing', een speciale modus die alleen actief wordt als de sensoren van je toestel detecteren dat hij niet in gebruik is (bijvoorbeeld als je telefoon alleen op een bureau ligt). Als de dozing-functie actief wordt, gaat je toestel in een soort diepere slaapmodus, wat bespaart op het energieverbruik. Volgens Google kan Android Marshmallow dankzij deze modus zelfs tot 2x de standby-tijd halen van een Android Lollipop-toestel, met dezelfde instellingen. In de dozing-modus blijven wel je wekkers, herinneringen en belangrijke notificaties actief.

De verwachting is dat Google binnenkort een nieuwe Nexus-smartphone, waarschijnlijk vervaardigd door LG of Huawei, met Android 6.0 Marshmallow zal presenteren.

Verder lezen:

- Android M (Marshmallow): wat is nieuw

Ars Technica