Interessant:

Alcatel met 17,3 inch (!) tablet

nieuws 4 september 2015 om 10:00

Alcatel OneTouch heeft de allergrootste tablet ooit gelanceerd. De Alcatel OneTouch Xess heeft een scherm van maar liefst 17,3 (!) inch. Deze tablet is niet zo handig voor in de trein, maar thuis zou het een uitkomst kunnen zijn.

"De Xess is een van onze favoriete producten, omdat hij door de gehele familie te gebruiken is, en thuis en op het werk voor allerlei taken inzetbaar is", zegt dr. Stan Hu, General Manager Innovation - BigPad Business Center, en Chief Technology Officer van ALCATEL ONETOUCH. "Je kunt hem in de keuken gebruiken bij het koken om je favoriete recepten te tonen, je kunt een film kijken, naar muziek luisteren of in de huiskamer gamen met je vrienden en familie."

Alcatel OneTouch Xess kickstand
Alcatel OneTouch Xess kickstand

Het apparaat heeft een roestvrij stalen body en een kickstand, waarmee je de tablet in een hoek van 30, 50 of 75 graden kan neerzetten. Een wandhouder is optioneel. Met de kickstand en de wandhouder kan je de Xess gebruiken op vrijwel elke manier. Aan de muur voor een film, in kickstand in de keuken of liggend als tekenblok.

De Xess heeft een 1.920 x 1.080 Full HD IPS display, een 1,5 GHz Mediatek MT8783T octa-core processor, 2 GB RAM en 32 GB geheugen. Een flinke 10.000 mAh accu zorgt voor het nodige uithoudingsvermogen. Standaard is Android 5.1 ge´nstalleerd. De speakers zijn verder met 3 Watt fors uitgevoerd. Tot slot is ook een 5-megapixel camera aanwezig.

Alcatel OneTouch Xess
Alcatel OneTouch Xess

Met de ingebouwde stylus kan je op de OneTouch Xess aantekeningen en tekeningen maken. De meegeleverde SketchBook-app biedt een veelheid van verschillende kwasten, kleuren en effecten. Voor gebruik in de keuken, waarbij je je handen onder het gehakt, deeg of iets anders hebt zitten, ondersteunt de Xess handgebaren. Zo kan je zonder het toestel aan te raken door pagina's heenbladeren.

Het is nog niet bekend wanneer de Xess op de markt komt en of de Xess ook naar Nederland komt. Prijsinformatie is ook nog niet bekend.

portablegear.nl