Interessant:

Huawei Mate S gepresenteerd

nieuws 2 september 2015 om 16:22

Huawei heeft op de IFA 2015 in Berlijn officieel de Huawei Mate S gepresenteerd. De Mate S is een phablet met een 5,5-inch display, een 13-megapixel camera en een vingerafdruksensor.

De Huawei Mate S bouwt voort op de voorgaande Huawei Mate 7. De Mate S is 7,2 millimeter dik, heeft een 5,5-inch display met de heldere AMOLED-schermtechnologie (van het krasbestendige Gorilla Glass 4) en een fraaie lichtgebogen unibody behuizing. Het toestel draait op Android 5.1 Lollipop en ondersteunt Fingerprint 2.0, een verbeterde versie van de vingerafdruksensor die op de Mate 7 was te vinden, met een accuratere en snellere herkenning. De vingerafdruksensor kan ook gebruikt worden voor bediening van de notificatieblak. Door dubbel te klikken verwijder je ongelezen notificaties, je kan het als slider gebruiken om door previews van foto's te scrollen en kan je ermee telefoongesprekken opnemen. 

Huawei Mate S
Huawei Mate S

De Mate S ondersteunt de Knuckle Control 2.0-technologie, die voor het eerst werd geintroduceerd op de Huawei P8. Hiermee kan je met je knokkels bijvoorbeeld een "C" op het scherm tekenen om de camera te activeren. Daarnaast is de Mate S uitgerust met een 13-megapixel (met optische beeldstabilisatie en dubbele LED-flitser) aan de achterzijde en een 8-megapixel selfiecamera.

Huawei begint 15 september met de voorverkoop van de Huawei Mate S in Europa. De 32GB-editie krijgt een adviesprijs van 649 euro, de 64GB-editie gaat 699 euro kosten. Huawei introduceerde verder de Huawei G8 (die eerder in China verscheen) met een 5,5-inch Full HD-display en een 3.000 mAh batterij, dit toestel komt voor 399 euro naar Europa. Tot slot maakte Huawei bekend dat de Huawei Watch vanaf aankomende 23 september in Nederland te koop is voor een prijs vanaf eveneens 399 euro.

portablegear.nl