Interessant:

Sony met nieuwe Xperia Z5 serie

nieuws 2 september 2015 om 20:31

Sony heeft drie nieuwe high-end smartphones aangekondigd, de Xperia Z5, de Xperia Z5 Compact en de eerste 4K smartphone ter wereld, de Xperia Z5 Premium.

"Smartphones zijn onlosmakelijk verbonden met ons leven," aldus Hiroki Totoki, President en CEO van Sony Mobile Communications. "Gebruikers creren, delen en beleven bijna al hun content on the go en met dat in ons achterhoofd presenteren we de nieuwste innovaties van Sony op het gebied van camera- en beeldschermtechnologie om te laten zien dat de Xperia Z5-serie het beste lifestyle- en entertainmentmedium is."

Sony Xperia Z5 Compact
Sony Xperia Z5 Compact

Sony heeft veel aandacht besteed aan de fotokwaliteit van de nieuwe Z5 serie. De Xperia Z5 serie beschikt over een gloednieuwe grote Exmor RS for mobile sensor van 23-megapixel. De lens is ontwikkeld in samenspraak met de ontwikkelaars van de succesvolle Sony Alpha camera's. De autofocus kost slechts 0,037 seconden en dankzij de (digitale) Clear Image Zoom-functie kan je met minimaal kwaliteitsverlies vijf keer inzoomen. Tot slot is er ook een optische stabilisatie aanwezig, waardoor trillingen in foto's en films worden geminimaliseerd.

Net als de Xperia Z3-serie is de Z5 serie waterdicht en stofbestendig. De usb-aansluiting heeft zelf geen klepje meer nodig om waterdicht te zijn, zoals eerder al te zien was bij de Z3+. De bekende power-button aan de zijkant is uitgebreid met een vingerafdruksensor voor extra beveiliging.

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5

Qua specificaties zijn de toestellen grotendeels gelijk. Het kloppend hart van de nieuwe Z5-serie is een Qualcomm Snapdragon 810-processor met een octa-core 64 bits processor, 3 GB RAM en 32 GB opslaggeheugen. Handig is de Quick Charge 2.0 ondersteuning. In 10 minuten kan je 5,5 uur gebruikstijd bijladen. Door goed gebruik te maken van de Ultra STAMINIA-modus kan je een batterijduur tot twee dagen behalen.

De schermen van de toestellen verschillen van elkaar. De Xperia Z5 Compact heeft logischerwijs het kleinste scherm (4,6-inch, 1.280 x 720 pixels). De Xperia Z5 heeft een 5,2-inch beeldscherm (1.920 x 1.080 pixels). De Xperia Z5 Premium heeft het grootste en scherpste beeld, namelijk een scherp, levendig 5,5-inch 4K TRILUMINOS Display for mobile met een resolutie van maar liefst 3.840 x 2.160 pixels.

Sony Xperia Z5 Premium
Sony Xperia Z5 Premium

De Xperia Z5 Compact in de kleuren Graphite Black, White, Coral en Lime verschijnt in oktober 2015 voor een adviesprijs van 599. De Xperia Z5 komt in oktober 2015 in de kleuren Graphite Black, White, Gold en Green voor een adviesprijs van 699. De Xperia Z5 Premium ten slotte heeft een adviesprijs van 799, komt in de kleuren Black, Chrome en Gold en komt in november 2015.

portablegear.nl